BIVŠI BRANITELJ

PREKRŠIO UVJETE ZA PUŠTANJE NA SLOBODU: Veljko Marić pretukao suprugu pa vraćen iza rešetaka

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji je od travnja ove godine zbog zdravstvenih razloga privremeno bio pušten iz zatvora gdje je služio kaznu zbog ubojstva civila, prije nekoliko je dana pretukao suprugu te je opet zatvoren, piše Nacional.

VELJKO MARIĆ: ‘Ne mogu vjerovati da sam na slobodi, žrtva sam srpskog pravosuđa’

Marić je osuđen u Srbiji suđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva civila tijekom Domovinskog rata, a privremeno se nalazio na slobodi zbog zdravstvenih razloga.

PREDSJEDNICA NAREDILA A HDZ IZVRŠIO: Uplatili Veljku Mariću 20.000 kuna

Prekršio uvjete puštanja na slobodu

Neimenovani izvori iz braniteljskih krugova tvrde kako je Marić pretukao je svoju suprugu Marijanu Marić prije desetak dana. S obzirom da se se od travnja ove godine nalazio na privremenoj slobodi zbog zdravstvenih razloga, time je prekršio uvjete za puštanje na slobodu te ga je policija privela i odvela u zatvor gdje će morati nastaviti služiti ostatak kazne u trajanju pet godina.

“Veljko Marić priveden je prije nekoliko dana zbog obiteljskog nasilja. Trenutno se nalazi u zatvoru i prema svemu sudeći, neće tako brzo van budući da je prekršio uvjete za puštanje na slobodu”, navodi visoki izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Velko Marić prvi je hrvatski branitelj uhićen u Srbiji na temelju spornog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, a u javnosti je gotovo stekao status nacionalnog heroja. Na njegovu slučaju mnogi su političaripokušali su steći političke bodove.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr