Pokucaju vam na vrata, predstave se na ove načine i naprave pravi kaos

Policija je nakon višemjesečne istrage uhvatila 31-godišnjeg muškarca koji je pokrao ženu prošle godine. On se predstavio kao djelatnik HEP-a. No, osim toga prevaranti se predstavljaju i kao policajci, inspektori, zaposlenici Vodovoda, Plinare, serviseri…

“Rekao je ženi da ima preplatu od više desetaka tisuća kuna koju može dobiti natrag, a što rješava komisija koja će stići na njezinu adresu za nekoliko sati. Također je rekao da mu za proviziju treba dati nekoliko tisuća kuna, što je žena i učinila, no za nekoliko sati shvatila je da je prevarena”, kazala je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske za Glas Slavonije. Policija protiv 31-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Nema kako se ne predstavljaju kako bi došli do plijena

Policija upozorava građane da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove. Prevaranti se najčešće lažno predstavljaju kao policajci, inspektori, zaposlenici HEP-a, Vodovoda i Plinare, zaposlenici mirovinskog ili zdravstvenog osiguranja, serviseri, čitači brojila.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr