Liječnici šokirani ranama silovane studentice

‘Takve ozljede u svojoj karijeri nisam vidio niti čuo za njih’, kaže dr. Hrvoje Tomasović, kirurg koji je nesretnoj djevojci silovanoj u Podstrani spašavao život u trosatnoj operaciji. Djevojka se probudila, ali ničega se ne sjeća.

Zbog brutalnog silovanja 20-godišnjakinje u prvim satima subote, u splitskom tužiteljstvu ispitan je R. Š. (20). Djevojka je u kritičnom stanju, nakon dugotrajne operacije hospitalizirana je u splitskoj bolnici. Mladić koji se sumnjiči za kazneno djelo silovanja s teškim ozljedama ostao je i tijekom službenog ispitivanja pri obrani koju je prethodno kazao u policiji: da je djevojku seksualno zadovoljavao prstima, a ne zna kako je došlo do ozljeda.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je istražni zatvor nad osumnjičenim 20-godišnjakom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nije zatražilo pritvaranje i zbog posebno teških okolnosti djela. No, svejedno je sudac istrage Slavko Lozina u nedjelju popodne prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio istražni zatvor od 30 dana za mladića, piše Novi list.

Operacija trajala tri sata

Podsjetimo, strašan zločin dogodio se u petak navečer u Podstrani kod Splita. Iako je policija prijavila R. Š., još uvijek se istražuju sve okolnosti. U obiteljskoj kući u Podstrani skupina studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu slavila je puštanje generala na slobodu. Pet mladića i tri djevojke organizirali su feštu koja je otišla u tragičnom smjeru. Osumnjičeni i djevojka otišli su u sobu, samo njih dvoje, to je također neprijeporna činjenica.

Je li djevojka prethodno drogirana ili omamljena još uvijek nije poznato, no čini se da je u prvi mah sve bilo dobrovoljno.

Dežurni ginekolog je, vidjevši o čemu je riječ, odmah pozvao dežurnog kirurga.

“Takve ozljede ženskog spolnog organa, crijeva i utrobe u svojoj karijeri nisam vidio, niti čuo za njih. Za neke ozljede nedostaju i primjeri u stručnoj literaturi”, kazao je dr. Hrvoje Tomasović, kirurg koji je spašavao život nesretnoj djevojci u operativnom zahvatu dugom više od tri sata.

Najmanje tri godine zatvora

Dodao je i da ne isključuje u potpunosti da ovakva vrsta ozljeda može nastati samo korištenjem prstiju, odnosno ruke, ali da je to ipak prilično nevjerojatno. Realnija je opcija da su ozljede nastale upotrebom nečeg oštrog. No, dr. Tomasović tijekom zahvata nije pronašao nikakva strana tijela koja bi sugerirala o kojem se eventualnom predmetu radilo pri izvršenju ovog grozomornog nedjela.

Teško ozlijeđena djevojka je u subotu došla svijesti, međutim ne sjeća se ničega vezano za zločin. Zbog težine ozljeda njen oporavak će, uz operativne zahvate, potrajati mjesecima.

Za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, 20-godišnjaku prijeti zatvorska kazna od najmanje tri godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr