Otkriveni novi detalji stravičnog zločina u Slavonskom Brodu

Samo dva dana nakon ubojstva, 21-godišnjak je u kući svoje žrtve u Bukovlju kod u Slavonskog Broda organizirao tulum na kojemu se zabavljao i opijao s prijateljima. Dio posmrtnih ostataka vlasnika stana u kojem je živio još bio u torbi koja je stajala u garaži.

Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Stjepan Franić odredio je jednomjesečni istražni zatvor 21-godišnjem D.P. , jer je najprije ubio, a zatim i raskomadao svog najmodavca 58-godišnjeg S.T. u njegovoj kući u Bukovlju.

Detalji tog stravičnog zločina polako izlaze na vidjelo. Prema riječima tužitelja Franje Kopunića, mladić je priznao da je 25. veljače, nakon kraćeg verbalnog sukoba s gazdom zbog neplaćanja telefonskih računa otišao u garažu, uzeo sjekiru i dok je 58-godišnjak ležao na kauču, oštricom ga udario po vratu.

“Nakon što ga je usmrtio, osumnjičeni je u kuću donio drveni panj te u istoj prostoriji pomoću sjekire i tri noža odvojio gornji dio trupla s glavom. Potom ga je umotao u plahte, zavezao špagom i u tačkama odvezao u Bukovačko brdo. Ondje ga je preko ograde bacio u dvorište nedovršene vikendice”, kazao je Kopunić a prenosi Večernji list.

Šest dana poslije 21-godišnjak je rodbini ubijenog kazao da je on na psihijatrijskom liječenju. Pozvao je taksi. Uzeo je putnu torbu u kojoj su bile noge i donji dio tijela. Vozaču je rekao da ide na polojsko izletište. Tamo je ostatke tijela bacio u Savu.

Mladić osumnjičen za ubojstvo gazde je u Bukovlje došao prije pet mjeseci iz Njemačke gdje je završio srednju školu za slastičara. Financira ga majka koja još živi u Münchenu.

Financira ga majka

Tužiteljima je kazao da šmrče kokain, puši travu i pije alkohol. Navodno je kobne večeri popušio šest do sedam grama trave i popio pola litre viskija, a malo prije ubojstva i s gazdom je popio i dvije čaše vina.

Samo dva dana nakon ubojstva D.P. je u kući svoje žrtve ponovno organizirao tulum na kojemu se zabavljao i opijao s prijateljima, dok se dio posmrtnih ostataka vlasnika još bio u torbi koja je stajala u garaži.

Tužitelj Kopunić nije mogao potvrditi glasine o tome kako su nestali još neki ljudi s kojima se osumnjičeni družio u Njemačkoj i Hrvatskoj. Rekao je samo da mladić dosad nije osuđivan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr