TAJNO GA PRATILI

NARKOBIZNIS NA KOTAČIMA: Pao diler marihuane, drogu je skrivao u svojim autima

Više od 47 kilograma marihuane zaplijenila je policija kod 32-godišnjeg Tomislav S. i godinu dana mlađeg Elvina E. u unajmljenoj garaži iz koje je preprodavana ova droga.

Akcija je započela nakon što su istražitelji doznali da je Tomislav S. nabavio veće količine marihuane i da ju preprodaje. Nisu u prvi mah mogli vjerovati da je ovaj poslovni čovjek, koji ima uspješan obiteljski biznis krenuo s ilegalnim poslovima. Zato je sa sudskim nalogom svaki njegov korak praćen.

Dogovorena prodaja dva kilograma marihuane

Prije par dana stigli su i do garaže što ju je unajmio i nadzirali dogovor kojeg je imao s Elvinom E.

marihuana
Dio droge skrivao je u jednom automobiluFoto: PU zagrebačka

Snimajući svaki dilerov korak utvrdili su da prepakirava marihuanu i pakete skriva u svojim automobilima. Nakon što je nešto više od dva kilograma prodao 31-godišnjaku, koji ju je dalje planirao dalje dilati policajci su odlučili finalizirati akciju.

Pretragom osobnog automobila kojim se koristi 32-godišnjak pronađeno je 3.346 grama marihuane, a pretragom njegovog ruksaka pronađeno je 2.130 grama marihuane, dok je iz svoje kuće dragovoljno predao još 113 grama marihuane i digitalnu vagu

Zarada od prodaje droge

Uhitili su obojicu muškaraca i pretražili garažu u kojoj su pronašli 34 paketa s gotovo 42 kilograma marihuane. U 32-godišnjakovom automobilu pronađeno je još 3,4 kilograma, te u njegovom rukasku dodatnih dva kilograma iste droge. Na kraju je inspektorima sam predao i 113 grama, te digitalnu vagu što su mu bili u kući.

marihuana
Ostatak droge završio je u drugom voziluFoto: PU zagrebačka

 

“Pronašli smo i korespondenciju, te 480 kuna, 100 USD  i 1.860 eura za koje vjerujemo da potječu od kupoprodaje droge”, potvrđuju iz zagrebačke policije čiji su istražitelji obojicu dilera s kaznenom prijavom predali tužiteljstvu.

Pritvor da ne nastave s dilanjem

Pokrečući protiv njih postupak Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je da se obojici odredi istražni zatvor kako ne bi pokušali utjecati na svjedoke ili pak nastaviti s preprodajom narkotika. Odukom suda zadržani su u Remetincu.

marihuana

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr