SARA VS. DAJANA

KRVAVI OBRAČUN LJEPOTICA: Počelo novo suđenje djevojci iz Rijeke koja je nožem izbola sestru blizanku

Jučer je zbog izmjene u sastavu sudskog vijeća formalno započelo novo suđenje 24-godišnjoj Sari Grković, optuženoj da je 31. siječnja prošle godine dvama ubodima svojoj sestri blizanki Dajani nanijela teške ozljede, piše Novi list.

MUČNO SVJEDOČENJE: Majka na sudu otkrila zašto je Sara nožem napala sestru Dajanu

Optužena djevojka se, kao i prije, izjasnila kako se ne smatra krivom. Na jučerašnjem ročištu svjedočila je 27-godišnja djelatnica policije koja je s kolegom prva izašla na intervenciju na mjesto gdje se sve odigralo, zgradu na kućnom broju 30 Ulice braće Bačić na Zametu.

BLIZANKA KOJA JE NOŽEM IZBOLA SESTRU: ‘Govorilo se da smo drogerašice i prostitutke, uništili su nam život’

“S kolegom s kojim sam bila u patroli došla sam na intervenciju. Zatekli smo vozilo Hitne medicinske pomoći u kojem je bila oštećena. Pokucali smo na vrata stana. Nitko nije otvarao. Obilazili smo oko zgrade ne bismo li slučajno našli okrivljenu. U početku smo bili zajedno, a kasnije smo se odvojili. Nakon nekog vremena čula sam zvukove iz stana. Netko je s nekim pričao”, prisjeća se policajka.

‘Okrivljena nije bila ozlijeđena’

“Čula sam ženski glas kao da s nekim razgovara. Pozvala sam kolegu. Kad sam pokucala i pitala ima li nekoga unutra, odgovorila je ‘da’. Rekli smo joj da otvori vrata i izađe na što nam je odgovorila ‘samo da nađem ključeve’. To smo sve razgovarali kroz zatvorena vrata. Otvorila je vrata i izašla van iz stana. Bili smo ispred ulaznih vrata stana kad su došli kolege iz krima. Detalja se ne mogu sjetiti. Mislim da okrivljena nije bila ozlijeđena, ali događaj je bio davno i ne sjećam se detalja. Nisam ništa posebno uočila na okrivljenici”, kazala je svjedokinja.

Potom su za nju uslijedila pitanja optužbe, a u cilju da se pokuša detaljnije prisjetiti događaja.

“Ja sam uglavnom bila kod ulaznih vrata od zgrade, ne od stana, a mislim da je kolega bio negdje iza zgrade. Nisam primijetila da bi bio otvoren prozor od nekog od stanova u suterenu. Ne sjećam se tko je utvrđivao identitet osobe koja je izašla iz stana. Mislim da ja nisam, a ne sjećam se je li to učinio kolega. Kad je izašla van iz stana, mi smo bili zajedno s njom ispred stana do dolaska ekipe za očevid. Ne znam kako je ekipa ušla u stan”, nastojala je policijska službenica detaljnije razjasniti sve ono čega se sjećala.

POČELO SUĐENJE FATALNOJ BLIZANKI IZ RIJEKE: Nožem izbola sestru zbog poznatog hrvatskog nogometaša?

Obranu je zanimalo je li čula da bi itko od njezinih kolega Saru Grković upitao je li joj potrebna liječnička pomoć, a na što je svjedokinja odgovorila da ne zna. Navela je i kako misli, no u što nije sigurna, da je Sara zaključala vrata od stana nakon što je iz njega izašla. Optužena djevojka imala je primjedbe na njezino svjedočenje te je zamolila za riječ.

Svjedočit će i oštećena sestra?

“Htjela bih dodati da sam u stanu na telefon pričala s mamom i da je zbog toga svjedokinja čula glasove. Kad sam otključala i otvorila vrata stana, odmah su me pitali osobne isprave. Dala sam im ključ od stana te smo ispred čekali ekipu za očevid. Nitko me nije pitao jesam li ozlijeđena i treba li mi pomoć”, rekla je optužena Sara Grković.

Vijeće kojim predsjeda sutkinja Brankica Grgurić donijelo je potom odluku kako će se u daljnjem postupku kao svjedok ispitati oštećena Dajana Grković, iako je na suđenju u lipnju kazala da ne želi svjedočiti i da će iskoristiti blagodat nesvjedočenja.

Također, i da će se kao svjedok saslušati i predstavnica stanara zgrade, a što je jučer predložila optužba. Predstavnica stanara zgrade dokazni je prijedlog optužbe kako bi se saslušala na okolnosti pritužbi stanara na buku iz stana u kojem su živjele sestre Grković, ali i kako bi iznijela svoja saznanja o samom događaju.

Provest će se i sudsko-medicinsko vještačenje glede klasifikacije ozljeda i dinamizma ozljeđivanja okrivljene i oštećene. Sljedeća rasprava zakazana je za 23. studenoga.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr