OBITELJSKO NASILJE

LEGENDARNI GLAZBENIK PRED SUDOM; Dujmić se ne osjeća krivim što je odalamio suprugu šakom u glavu: ‘Bio sam rastrojen…’

Poznato je da je Dujmić imao problema s ovisnošću što je, očito, kumovalo i ovom iznimno neugodnom obiteljskom incidentu.

Legendarni hrvatski glazbenik Rajko Dujmić završio je na optuženičkoj klupi. Teška koraka i vidno pogrbljen stigao je danas na Općinski kazneni sud u Zagrebu gdje mu je počelo suđenje zbog napada na suprugu Snježanu u rujnu prošle godine. Ovaj proces pokrenut nakon što je početkom godine odbio tzv. kazneni nalog kojim mu je izrečena uvjetna kazna – šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

RAJKO DUJMIĆ ČEKA OPERACIJU KUKA: ‘Nepokretan sam, ne mogu ni sjediti ni hodati’

Svađa prerasla u tučnjavu

I danas je izjavio da se ne osjeća kriv za ozljeđivanje supruge tijekom svađe što je između njih izbila u obiteljskom stanu na Maksimiru. Dujmić je u to vrijeme bio prilično rastrojen, jer je, kako se kasnije ispostavilo, patio zbog spora s ostalim članovima Novih fosila oko prava na ime benda.

U takvom stanju, čemu je dodatno kumovao i alkohol, i fizički je nasnuo na suprugu te ju udario šakom u glavu. Oboje su nakon incidenta završili u bolnici.

DUJMIĆ NAPAO SUPRUGU: “Odjednom me zgrabio za vrat”

Policiju je u glazbenikov dom pozvao susjed koji je čuo buku. I danas je o tome svjedočio na sudu, ali nije mogao precizirati je li u pitanju bilo slavlje ili svađa.

“Čuo sam ženski glas kako viče ‘Zovite policiju! Zovite policiju!”, pa sam to i učinio potvrdio je susjed Dujmićevih.

Glazbenikova supruga uzela zakonsku blagodat

No ključan za rasvjetljevanje ovog slučaja trebao je biti iskaz Dujmićeve supruge. Ona je, međutim danas odlučila iskoristiti zakonsku mogućnost da ne svjedoči i protiv muža.

Nakon ovog incidenta doduše priznala je javno kako je u njezinom braku s Dujmićem bilo problema. I tog 7. rujna kada su se posvađali u panici je povikala susjedima da zovu policiju, no nije bila svjesna da će zbog toga Rajko završiti iza rešetaka.

Nesporazum s Novim fosilima

Svemu tome je kumovala glazbenikova osebujnost, ovisnost i neriješeni odnosi s Novim fosilima.

Evo što Dujmić ima za poručiti bivšim kolegama iz Novih fosila

Nakon što je pušten iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je završio zbog napada na suprugu neko je vrijeme ipak proveo na liječenju u bolnici na Rabu. Liječenju od ovisnosti od alkohola morao se podvrgnut na temelju odluke prekršajnog suda.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr