Dječaka pretukli u školi, a ravnatelj kaže da nije bilo strašno!

Dok je desetogodišnji dječak, učenik četvrtog razreda škole u mjestu kraj Koprivnice, koračao hodnikom prema učionici, tvrdi njegova majka, napala su ga dva dječaka, učenici viših razreda.

“Prvo su ga zadirkivali, a potom su mu počeli glavom udarati u zid. Šakama su ga izudarali po glavi toliko da su mu sljepoočnice sada plave. Potom su ga bacili na pod gdje su ga izudarali nogama”, ispričala je za Dnevnik.hr majka pretučenog desetogodišnjaka. U ovom trenutku desna mu je ruka, tvrdi, toliko natečena da je ne može pomicati.

Dječaci nasilnici inače su braća i, tvrdi Koprivničanka, već su ranije tukli njezina sina.

Iako se ovaj incident u školi odigrao oko 13 sati, dječak je na nastavi sjedio do 15 sati, bez da ga je netko od nastavnika, ravnatelj ili pedagog odvezao kod liječnika na pregled. Tek su nazvali majku, ali ona kaže da prema pozivu koji je primila iz škole, nije zvučalo da je toliko pretučen. Kada je po njega došla nakon posla i vidjela u kakvom joj je dijete stanju, odmah ga je odvezla na Hitnu pomoć gdje su mu slikali kralježnicu i glavu kako bi se ustanovilo je li nešto slomljeno.

Srećom, lomova nema, ali psihičke posljedice vjerojatno će ostati trajne. Majka je sve odmah prijavila i policiji koja dalje postupa po ovom slučaju.

Ravnatelj: Nisu utvrđene nikakve ozbiljnije povrede

Da se incident dogodio potvrđeno je i u školi i u policiji.

“Sukobila su se dva učenika. Nakon verbalnog obračuna, došlo je do lakšeg fizičkog obračuna (uglavnom naguravanja). Tom prilikom, jedan od sudionika žalio se na bol u ruci. Razrednica je o tome obavijestila majku tog djeteta. Majka je došla po dijete, te ga odvela na Hitnu pomoć i prijavila incident policiji. Nakon RTG snimke nisu utvrđene nikakve ozbiljnije povrede. O ovom incidentu napravljen je zapisnik. Škola je postupila i postupa u skladu s Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima”, odgovorio je ravnatelj koprivničke škole.

Dajte svoju ocjenu onoga što ste pročitali, iznesite koje vas poteškoće muče, što biste najradije promijenili u svom gradu, a na što ste ponosni. Na adresu djelujlokalno@portal.net.hr šaljite nam svoje priče, a mi ćemo potražiti odgovore na vaša pitanja i tražiti očitovanje nadležnih.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr