Aktivirao 'kašikaru'

POLICIJA UHITILA 44-GODIŠNJAKA: Bacio ručnu bombu u dvorište obiteljske kuće u Kneževim Vinogradima

Osječko-baranjska policija uhitila je 44-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je u dvorište obiteljske kuće 54-godišnjeg muškarca u mjestu Kneževi Vinogradi bacio ručnu bombu, tzv. kašikaru.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik, u baranjskom mjestu Kneževi Vinogradi, nabavio ručnu bombu tipa M-52 P3, tzv. kašikaru, a potom ju 25. lipnja aktivirao i bacio u dvorište obiteljske kuće 54-godišnjeg muškarca znajući da se u kući nalazi 55-godišnji vlasnik kuće i njegovi ukućani.

Bomba je eksplodirala u blizini ulaznih vrata i oštetila kuću, a ozlijeđenih osoba nije bilo, izvijestilo je u utorak osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO).

 

M-52, ručna pomba poput one koja je bačena u Kneževim VinogradimaFoto: Facebook

EKSPLOZIJA U ZAGREBU! U dvorište dječjeg vrtića netko je bacio ručnu bombu

Osumnjičeni 44-godišnjak je uhićen i ispitan u prostorijama osječkog Državnog odvjetništva, a sucu istrage osječkog Županijskog suda predloženo je određivanje istražnog zatvora, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Uhićenog 44-godišnjaka tereti se za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr