Istražuju smrt mladića, roditelji tvrde da ga je pretukla policija

Božidar Piljić, županijski državni odvjetnik u Vukovaru potvrdio je da istražuju smrt 18-godišnjeg Marka Azapovića koji je umro u nedjelju u roditeljskoj kući u Županji.

Marko Azapović se mjesec dana prije smrti povjerio prijateljima da je dobio batina u policijskoj postaji u Županji gdje je priveden zbog sumnje u umješanost u nestanak novca iz jedne kladionice.

Mjesec dana nije o tome pričao ni, roditeljima, braći i sestrama, ali dan nakon što je umro roditelji su među njegovim stvarima pronašli liječnički nalaz iz vinkovačke Županijske opće bolnice u kojemu se navodi kako se dežurnom liječniku požalio da su ga pretukli policajci, a i ozljede koje je uočio na njegovu tijelu, potvrđivali su njegovu priču. Roditelji sumnjaju da su uzrok smrti upravo batine koje je dobio od policajaca iako se u obdukcijskom izvješću navodi kako se radi o prirodnoj smrti i da nema tragova nasilne smrti. Razmišljaju i o tužbi protiv, kako tvrde, nasilnih policajaca.

”Još čekamo nalaz obdukcije. Kada ga dobijemo, temeljem njega i posebnog izvješća kojega smo dobili od policije, odlučit ćemo o daljnjem postupanju”, kaže Božidar Piljić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr