Hitna akcija: Policija upala u Mediku da ukloni grafit?!

Zagrebačka policija upala je danas prije podneva zajedno s vatrogascima u Autonomni kulturni centar Medika u Pierottijevoj ulici. Cilj ove hitne i velevažne policijske intervencije – uklanjanje grafita Free Tibet s vanjske strane objekta.

Kako nam je objašnjeno iz Ureda za odnose s javnošću, policija i vatrogasci izašli su na intervenciju temeljem dojave o spomenutom grafitu. “Na objektu, koji je inače u vlasništvu Grada Zagreba, a u koji je smještena udruga kojoj je ustupljena na korištenje spomenuta zgrada, utvrđen je taj grafit”, kazali su nam iz policije.

Snage reda i sigurnosti ekspresno su reagirale. Pozvana je javna vatrogasna postrojba Zagreb i ovaj “opasan” grafit brzo je uklonjen. “Radi se o standardnom postupku”, rečeno nam je iz policije, no nisu nam objasnili zašto je od silnih grafita uklonjen baš i jedino taj.

Ulizivanje Kini

Razloge za to možemo pronaći u činjenici da baš ovih dana kineska delegacija boravi u Zagrebu obilježavajući na taj način dva desetljeća prijateljskih ekonomsko-političkih veza između Hrvatske i Kine, a članovi delegacije danas su u zgradi Hrvatske gospodarske komore, nedaleko od Medike, sudjelovali i na poslovnom forumu.

Tibet je pod okupacijom Kine više od 50 godina, a njegovi stanovnici trpe tešku torturu od strane komunističkih vlasti te zemlje. To je uzrok i velikim neredima u zemlji i samospaljivanju budističkih svećenika koji traže neovisnost Tibeta i povratak dalaj lame.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr