Podignuta optužnica protiv Edija Mišića

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 29-godišnjega Ede Mišića zbog ubojstva 30-godišnje Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo, počinjenog 22. kolovoza 2012. na splitskom Marjanu.

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama, Državno odvjetništvo ne navodi identitet optuženog, ali se navode inicijali ubijene Meksikane te se ističe kako je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon provedene istrage, podignulo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva na osobito okrutan i krajnje podmukao način.

Mišiću se stavlja na teret da je poslijepodne 22. kolovoza 2012. na južnoj padini splitske Park-šume Marjana zaskočio Selenu Macedo, te ju je snažno uhvatio, vezao joj usta i ruke pripremljenom višeslojnom ljepljivom trakom. Nakon toga je Meksikanku odnio do ogradnog zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu od koje je iskrvarila i umrla.

Zatraženo produljenje pritvora

Zbog prikrivanja i otežanog pronalaska žrtve, tereti ga se da je truplo ugurao u udubinu zida i prekrio ga zemljanim slojem sa suhim granjem i sasušenim borovim iglicama te kamenjem kako bi ga uklopio u prirodni ambijent i učinio neprimjetnim.

U optužnici je predloženo da se Mišiću produlji istražni zatvor zbog, bojazni da će na slobodi ponoviti kazneno djelo i zbog posebno teških okolnosti u kojima je ono počinjeno, a što je optužno vijeće Županijskoga suda u Splitu prihvatilo.

Tužiteljstvo traži 40 godina zatvora.

Podsjetimo, splitska je policija Edija Mišića uhitila 3. listopada 2012. Policiju je do njega doveo dres NK Milana, za koji je utvrđeno da je bio njegov, a pronađen je u ruksaku nedaleko od mjesta gdje je pronađena ubijena Meksikanka.

Tijelo nesretne Meksikanke pronađeno je tri dana nakon ubojsva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr