Djevojka (17) jos uvijek u komi, a vozac dobio tri godine zatvora

Branko Bozic koji je prije cetiri mjeseca pregazio tri djevojke na pjesackom prijelazu u Osijeku, od kojih je jedna jos uvijek u komi, nepravomocno je osuden na tri godine zatvora.

U nesreci koja se dogodila 19. sijecnja ove godine najteze je stradala Nikolina A. (17), koja je i danas, unatoc cak sedam operativnih zahvata, u komi, pise Jutarnji list.

U nesreci je nastradala i njezina 15-godisnja sestra Klara, zbog cega se i danas lijeci te odlazi na fizikalne terapije, a njihova prijateljica Ina D. (17) lakse je ozlijedena.

Nesreca se dogodila oko 23.40 sati, a djevojke su prelazile pjesacki prijelaz na povratku kuci od prijatelja. Bozic ih ocito nije vidio. Prije toga su, prema svjedocenju njegove suputnice u automobilu bili u jednom ugostiteljskom objektu, gdje je on popio tri viskija, nakon cega je rekao da se ne osjeca dobro te je trazio da mu ona donese tablete za dijabetes.

Imao 0,82 promila alkohola u krvi

Bozic je svoju obranu na Opcinskom sudu u Osijeku iznio u suzama.
“Cijelo vrijeme sanjam kako mi lezi na vjetrobranskom staklu”, rekao je optuzeni koji je priznao krivnju, a Nikolininu i Klarinu majku zamolio je za oprost. Nakon nesrece izmjereno mu je 0,82 promila alkohola.

Lijecnici koji su operirali Nikolinu rekli su da su ozljede glave i mozga koje je zadobila slicne onima koje je pretrpio i Michael Schumacher.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr