Čakovec: Diler pokušao ubiti policajca

Međimurska Policijska uprava danas je izvijestila da je D.P. (27) iz Kolodvorske ulice u Čakovcu jučer pokušao ubiti jednog od policajaca koji su na temelju pismene naredbe istražnog suca trebali pretražiti njegov stan

Premetačina je trebala biti obavljena u sklopu provedbe pojačanih mjera za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, rekao je na konferenciji za novinstvo načelnik Odjela Kriminalističke policije PU-a Zlatko Zadravec.

U trenutku kad je kriminalistički službenik pokušao predati pismeni nalog za pretragu, D.P. se fizički odupro, napao policajca koji je želio ući u stan te ga izgurao na metalnu ogradu stubišta i pokušao gurnuti u slobodan prostor visine 7,5 metara. Dok se branio, policajcu je ispao službeni pištolj kojega se D.P. dočepao i s udaljenosti od 50 centimetara uperio ga u policajca te pokušao pucati, ali je spriječen. U fizičkom obračunu D.P. i policajac dobili su lakše tjelesne ozljede.

U premetačini stana pronađeno je šest paketića s 28,6 grama heroina, 18 tableta heptanona, 180 komada sjemenki kanabisa, digitalna vagica i strani papirnati novac u iznosu od 1000 njemačkih maraka i 150 tisuća talijanskih lira te 10.865 kuna.

Zbog kažnjivih djela zlouporabe opojnih droga, sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti i pokušaja teškog ubojstva D.P. je danas sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio pritvor. U pritvoru je zadržana i supruga vlasnika droge 22-godišnja E.P.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr