ŽELITE SIGURNOST ZA VOLANOM? / Popis 11 automobila u kojima nitko nije poginuo u četiri godine

Image
Foto: Screenshot

Pozivajući se na rezultate istraživanja koje je proveo američki Institut za sigurnost u prometu (IIHS), CNN navodi jedanaest modela automobila u kojem nitko u razdoblju od 2012. do 2015.

29.5.2017.
11:16
Screenshot
VOYO logo

U pitanju je istraživanjem zahvaćen dosad najveći broj vozila koja su sudjelovala u sudarima bez tragičnih posljedica na američkim cestama. Većinom je riječ o vozilima iz SUV segmenta što je i objašnjeno njihovim većim dimenzijama i većom težinom u odnosu na automobile koji na testovima izdržljivosti postižu jednako dobre rezultate, ali su u odnosu na pobjednike dimenzijama manji, a kilažom lakši, time i podložniji činjenici da će u međusobnom kontaktu proći s osjetljivije većim oštećenjima koja mogu nauditi putnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi istraživanje bilo pravednije (ne prodaju se sve marke i svi modeli jednako) IHHS je statistiku ponudio nakon što ih je sveo na iste brojke, a onda i došao do zaključka da su najsigurnija vozila ova:

Audi Q7 Volkswagen Tiguan Toyota Tacoma Mazda CX-9 Audi A6 Jeep Cherokee BMW 535 i BMW 535xi Lexus RX 350 Lexus CT 200h Mercedes-Benz GLE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo