ZBOGOM VEYRON: / Najsnažniji i najbrži superautomobil zvat će se Chiron

Image
Image

Bugatti se odlučio za ime nasljednika modela Veyron. Kako su objavili, najsnažniji, najbrži, najluksuzniji i najekskluzivniji produkcijski supersportski automobil zvat će se Chiron.

1.12.2015.
15:11
VOYO logo

Novi model je dobio ime po Louisu Chironu, Bugattijevom vozaču iz 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća. U svoje vrijeme, Chiron je bio najbolji vozač utrka na svijetu.

Što se tiče automobila s njegovim imenom, i prije predstavljanja već je zaprimljeno preko 100 narudžbi. Chiron je u posljednjoj fazi testiranja, a nekoliko prototipa je viđeno na ulicama različitih kontinenata. Prototipi su testirani na različitim cestama i u različitim klimatskim uvjetima, a sve je to dio rigoroznog programa testiranja koji zahtijeva ovaj segment. U Bugattiju su dali sve do sebe kako bi Chiron bio bolji od prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: worldcarfans.com
Image
Foto: worldcarfans.com

Tehničke specifikacije još su uvijek tajna. Glasine kažu kako će Chiron imati quad-turbo 8,0-litarski W16 motor koji isporučuje 1500 KS pri 1.500 Nm okretnog momenta.

Automobil će do stotke ubrzavati za 2,3 sekunde, dok će mu od 0 do 300 km/h trebati tek 15 sekundi. Maksimalna brzina će biti 480 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chiron će naprijed imati 20-inčne, a nazad 21-inčne naplatke, naprijed će biti diskovi promjera 420, a nazad 400 milimetara. O hlađenju motora će se brinuti čak 15 hladnjaka.

Proizvodnja Veyrona je bila ograničena na 450 automobila, a Chiron će biti proizveden u 500 primjeraka. Što ne uključuje Targa verziju koja bi na tržište mogla stići 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo