VW ZBRAJA ŠTETU: / Meksiko prijeti kaznom od 7 milijardi dolara, u EU 8 milijuna "zaraženih" vozila

Image
Foto: AFP
6.10.2015.
11:07
AFP
VOYO logo

"Jasno je da Volkswagen nije poštovao pravila i standarde, zbog čega su korisnici prevareni u pogledu performansi njihovih vozila, koja ona ustvari nisu ni imala", rekla je Martinez.

Podsjetimo, krajem rujna VW je priznao da je u 11 milijuna njihovih vozila širom svijeta ugrađen manipulativni software. Kada se sve zbroji, kazne za Dieselgate u raznim država svijeta se penju na vrtoglavih 18 milijardi dolara. A gdje je još trošak popravka ili zamjene "zaraženih" vozila, a sigurno će uslijediti i neke privatne tužbe razočaranih i prevarenih vlasnika vozila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Reuters, a prema pismu koje je VW poslao njemačkim vlastima, od 11 milijuna vozila širom svijeta, čak osam milijuna nalazi se u EU. Nadalje u pismu, ispod kojeg se između ostalih potpisao i glavni lobist u VW Thomas Steg, stoji kako je software ugrađen u modele sa 1.2, 1.6 i 2.0-litarskim motorima tipa EA 189.

U međuvremenu se nastavlja interna istraga u Volkswagenu, na temelju koje je do sada suspendirano više od deset inženjera. Ipak, istražitelji nisu našli nikakvih dokaza protiv glavna tri inženjera. S druge strane, na vidjelo su izašli dokazi o zaposlenicima koji su ugrađivali sporni software u dizel modele još od 2008. godine, a nakon što su shvatili da motor u čiji razvitak je uloženo puno novaca neće zadovoljiti standarde emisije ispušnih plinova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu u VW, istraga će trajati još nekoliko mjeseci, pa se očekuje još detalja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo