VJEROVALI ILI NE: / Najprodavaniji automobil u Švedskoj, i to nakon više od pola stoljeća, nije Volvo

Image
Foto: Volvo
Image
Foto: Volvo

Po prvi puta nakon više od pola stoljeća najprodavaniji automobil u Švedskoj nije ponos tamošnje autoindustrije Volvo. U 2016. godini Šveđani su najviše kupovali Volkswagen Golf.

3.1.2017.
13:03
Volvo
VOYO logo

Informaciju prenosi BBC precizirajući pritom da u konkurenciji novih kupljenih automobila u Švedskoj najveći postotak njih otpada na VW Golf i to u postotku koji iznosi 5,9. Volvo modeli V70, S90 i V90 zajedno uzimaju ukupno 5,7 posto ukupno prodaje.

Volvo posljednji put nije bio najprodavaniji automobil u Švedskoj davne 1962. godine kada je tu titulu imala Volkswagenova Buba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome što je u vlasništvu kineske grupacije Zhejiang Geely Holding, na Volvo se i dalje gleda kao na švedski brand, a i dalje je svaki peti automobil u Švedskoj upravo od tog proizvođača. Preciznije, od svih automobila u Švedskoj njih 21,5 posto nosi Volvov znak. Volkswagenov je u toj računici zastupljen s postotkom od 15,7.

U Švedskoj je u 2016. ubilježen i porast broja novoregistriranih vozila. Sa rekordnih 372,000 novih registracija tamošnje stanovništvo ostvarilo je rast u tom statističkom podatku za osam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo