VELIKI POVRATAK: / Lada Vesta oživljava uspavanu rusku auto scenu

Image

Vjerojatno ste zaboravili da postoji ili se je sjećate s podsmijehom, ali Lada je još uvijek prisutna na tržištu i jača nego ikad.

2.10.2015.
10:34
VOYO logo

U tu svrhu je AvtoVAZ ovih dana počeo proizvoditi prve primjerke ovog noviteta, a do kraja godine Rusi planiraju proizvesti 5000 primjeraka. Ovim modelom najveći ruski proizvođač automobila pokušat će oživiti uspavanu auto scenu, pogođenu sankcijama koje im je nametnuo Zapad zbog ukrajinske krize.

Image
Image
Image
Image

Prema riječima direktora AvtoVAZ-a Boa Anderssona, cijena Veste će biti od 495,000 do 600,000 rubalja, što je između 50,000 i 60,000 kuna. Tom cijenom Vesta će konkurirati sa drugim i trećim najbolje prodavanim autom u Rusiji - Hyundai Solaris i Kia Rio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo ćemo se fokusirati na rusko tržište, želim vidjeti naše automobile na ulicama Moskve i St Petersburga, a onda ćemo gledati prema Europi", rekao je Andersson.

Image
Image
Image
Image

Ova limuzina je zasnovana na potpunoj novoj B/C platformi, a pokretat će je 1.6-litreni benzinac sa 107 KS koji će biti uparen s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. Kako će se proizvodnja širiti s 20 na 150 vozila dnevno, tako će u ponudi biti i osnovni 1.6-litreni motor s 88 KS te benzinac istog obujma sa 115KS. Inače, Vesta je duga 4.410 mm, široka 1.764 mm i visoka 1.497 mm s međuosovinskim razmakom od 2.635 mm. Prtljažnik ove limuzine ima zapreminu od 480 l.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike