TOYOTA COROLLA: / Najpopularniji automobil na svijetu kojeg nikad ne vidite na naslovnicama

Image
Image

Najpopularniji automobil na svijetu uspio je srušiti 44 godine star rekord u broju prodanih vozila u jednoj godini.

26.1.2016.
16:09
VOYO logo

Otkad su je Japanci predstavili 1968. godine, Toyota Corolla se prodala u 41 milijun primjeraka, i već je zbog toga najpopularnije vozilo ikad napravljeno. Dodatna potvrda stigla je ovih dana kada je potvrđen rast prodaje od 4,7 posto u odnosu na 2014. godinu.

Toyota prodaje praktički istu verziju Corolle u 150 zemalja širom svijeta, a najviše se prodaju u SAD-u, Kini i Japanu, dok je najveći rast zabilježen u Pakistanu, UAE-u i Rumunjskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

BEZVREMENSKI KLASIK: Ovako izgleda najprodavaniji automobil na svijetu

Prodaja Corolle u SAD-u je prošle godine narasla za 7 posto, u vrijeme kada kupci sve više gledaju SUV modele, a manje sedane. Hvalevrijedne brojke Japanci dijelom mogu zahvaliti i vjernosti svojih kupaca, jer Corolla slovi kao jedno od najizdržljivijih automobila koje možete kupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto Toyotu Corollu ne gledamo više na naslovnicama automoto magazina više govori o ukusu medija, a manje o manjkavostima najpopularnijeg vozila na svijetu.

Corolla očito nikad nije bila dovoljno privlačna ili brza, ali je za milijune ljudi prvi i jedini izbor jer ih preveze do željene destinacije za malo novaca i bez prevelikih kvarova. Jedno je sigurno - Corolla neće tako brzo sići s ovog trona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo