SDP O PELJEŠKOM MOSTU: / Bitno je da se most ne zove "Potemkin", u izgradnju se ide, nema obmane

Image
Foto: Pixell
Image
Foto: Pixell

Iako hrvatska Vlada Europskoj Komisiji još uvijek nije predala zahtijev za odobrenjem projekta izgradnje pelješkog mosta, dubrovački SDP uvjerava kako je sa planom izgranje -sve uredu.

17.7.2015.
13:41
Pixell
VOYO logo
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

"Novac je osiguran i tu nema obmanjivanja. Vlada je osigurala 330 milijuna eura iz europskih fondova za projekte cestogradnje.", rekla je Šimac dodajući kako će se iz istog izvora financirati i dogradnja dubrovačke zračne luke.

Za sve neuspjehe odgovoran je HDZ

Govoreći o možebitnoj promjeni naziva mosta, Šimac Bonačić nije propustila kritizirati HDZ: "'Bitno je da se taj most ne zove Potemkin, a politikanti iz HDZ-a su znali da je njihovo glasačko tijelo drugačije pa su im mazali oči jer novca za taj projekt nije bilo. Pelješki most je sasvim prihvatljivo ime i od početka je stavljen taj naziv''. Na što je mislila, kada je izborno tijelo HDZ-a nazvala "drugačijim", SDP-ovka je poentirala: "To treba pitati HDZ, jer sjetite se koliko su puta otvarali gradilišta i koliko su puta stavili kamene temeljce, oni na taj način ponižavaju svoje biračko tijelo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

S druge, pak, strane, potsjetimo kako je pitanje u kojoj je fazi projekt izgradnje spornoga mosta, Europskoj Komisiji službeno uputila europarlamentarka Dubravka Šujica i to još u srpnju prošle godine. Poražavajuću činjenicu da Vlada još uvijek Komisiji nije predala službeni zahtijev za taj projekt nedavno je potvrdio glasnogovornik EK Jakub Adamowicz.

Image
Foto: Tweeter
Image
Foto: Tweeter

U predizbornoj godini SDP tako staje iza projekta preuzetog od prethodne garniture i naglašavaju kako je projekt izgradnje mosta koji bi trebao povezati kranji jug sa ostatkom Hrvatske bio financijski i tehnički predimenzioniran. Zbog činjenice da novci za njegovu daljnju izgradnju, u trenutku preuzimanja posla, nisu bili osigurani, svi su se ugovori sa postojećim tvrtkama morali raskinuti. To je državu koštalo 168 milijuna kuna, koliko je još 2012. vlada isplatila oštećenim tvrtkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HDZ
Image
Foto: HDZ
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo