ROMOBIL NA TRI KOTAČA: / Bicikl budućnosti mogao bi biti upravo ovaj 'polubicikl'

Image

Dizajnerski studio Kolelinia, koji je specijaliziran za pametna prometna rješenja, predstavio je nadograđeni model svog vozila na tri kotača Halfbike, za kojeg su 2015.

23.1.2017.
9:41
VOYO logo

Halfbike se, slično kao Segway, vozi stojećki, nema sjedalo i tjera naše tijelo na održavanje ravnoteže na sasvim novi način. Verzija2.1 ima tri stupnja prijenosa, koji su ugrađeni kako bi se "olakšala vožnja i kako bi bio više user-friendly" od prethodne verzije koja je imala samo jednu brzinu.

Halfbike 2.1 dostupan je ružičastoj i zelenoj boji, a poboljšani i okvir i kočioni sustav kako bi bicikl bio ergonomičniji i kako bi "poboljšao iskustvo vožnje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliži hodanju nego pedaliranju

Projektiran je kako bi se stvorio osjećaj bliži hodanju nego tradicionalnom pedaliranju, a ovim neobičnim hibridom romobila i bicikla upravlja se tjelesnom težinom vozača i ruvrenalom koji je smješten u visini struka.

Dovoljno je lagan i može se prekolopiti pa se s njim može na većinu vozila javnog prijevoza ili se može pohraniti ispod stola ili u prtljažnik vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok nastavljamo potragu za alternativnim transportnim sustavima, nastvalja nas voditi strast prema prirodi i zajednici koja je našoj tvrtki omogućila poslovanje", rekao je osnivač tvrtkeMihail Klenov, koji je stvorio bicikl s kolegom arhitektom i poslovnim partnerom Martinom Angelovim.

"Nedostaje nam radost putovanja i raznolikost", dodao je. "Postoji veliki potencijal za pametnija vozila, i ona na ljudski pogon i električna i to smo odlučni dokazati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini problem s Halfbikeom je cijena od 750 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo