REZERVIRAN ZA ODLIKAŠE: / Deseta generacija E-Klase najinteligentnija je poslovna limuzina na tržištu

Image

Jedna od najvećih zvijezda sajma automobila u Detroitu, koji traje do 24. siječnja, svakako je nova Mercedesova E-klasa.

12.1.2016.
14:28
VOYO logo

Gledajući fotografije neki su se zapitali gdje su već vidjeli ovaj automobil. Ne treba im to uzeti za zlo, jer nova E-Klasa stvarno sliči manjoj C-Klasi i većoj S-klasi. No, sličnost prestaje kada pogledate popis opreme. Nova E-Klasa dolazi u paketu s hrpom moderne tehnologije, od koje treba izdvojiti adaptivni tempomat, automatsko kočenje i zaustavljanje, Car To X Communication, odnosno razmjenjivanje informacija s ostalim vozilima, poluautomatska vožnja te pametni telefon u funkciji ključa.

Image
Image

Nema sumnje kako je E-Klasa spoj vrhunske kvalitete i naprednih tehnoloških rješenja, a to dokazuje i rekordna aerodinamika s koeficijentom od samo 0,23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku prodaje, koja se najavljuje za travanj ove godine, E-Klasa će biti dostupna s dvije verzije motora - E200 i E220d. Oba modela će pokretati četverocilindraši s 184, odnosno 195 KS. Kako poručuju iz Mercedesa, dizelaš se može pohvaliti s malom potrošnjom goriva od 3,9 litara na 100 kilometara.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

E-KLASA NA PAGU: Mercedesov foto session na jadranskoj obali

Image

E-KLASA NA PAGU: Mercedesov foto session na jadranskoj obali

Naknadno će biti dodavani novi motori pa će ih ukupno biti osam, a među njima će biti i hibridni E 350 sa 279 KS.

Sve će verzije biti opremljene s novim 9-stupanjskim 9G-Tronic automatskim mjenjačem, a kupcima će uz standardni biti ponuđena još dva ovjesa Direct Control i Air Body Control.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo