ELEKTRIFIKACIJA

POVIJESNI KORAK: Od 2019. baš svaki Volvov automobil imat će električni motor

Ogroman korak prema potpunoj elektrifikaciji vozila napravio je Volvo objavom informacije da će svaki njihov automobil od 2019. godine imati električni motor. Označava ovime švedski proizvođač kraj proizvodnje automobila pogonjenih isključivo motorima sa unutrašnjim izgaranjem (ICE).

Navedeno ne znači i potpuni nestanak ICE pogonskih agregata, no predstavlja odlučan korak, ili kako se to tvrdi, ‘jedan od najznačajnijih među svim proizvođačima automobila prema elektrifikaciji’, što znači da će uz potpuno električne automobile, Volvo nastaviti i s proizvodnjom hibridnih vozila.

“Porast u potražnji električnih automobila je u rastu, a mi smo željeli odgovoriti na trenutačne i buduće zahtjeve naših klijenata. Sada možete izabrati koji god električni Volvo želite”, potvrdio je čelnik tvrtke Håkan Samuelsson.

Håkan Samuelsson

U razdoblju od 2019. fo 2021. godine, dodaje se, od njih treba očekivati pet potpuno električnih modela od kojih će tri biti Volvovi, a dva će biti high-performance električni automobili njihova branda Polestara.

“Rekli smo da nam je plan prodati milijun električnih automobila do 2025. Kad smo to rekli, to smo i mislili, a ovo je način na koji ćemo to napraviti”, poručio je Samuelsson.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr