NOVA RUNDA: / Država sufinancira kupnju električnog ili hibridnog vozila

Image
Foto: Pixsell

Danas ponovno kreće javni poziv za građane i tvrtke za kupnju električnih i hibridnih vozila, za što je osigurano 7,5 milijuna kuna poticaja.

23.9.2015.
8:57
Pixsell
VOYO logo

„Upravo iz sektora prometa dolazi oko 25% onečišćenja emisijama stakleničkih plinova, od čega više od 70% generira cestovni promet. Zato su važne mjere energetske učinkovitosti u prometu jer njima smanjujemo štetne emisije i utječemo na poboljšanje kvalitete zraka. Sufinanciramo kupnju električnih i hibridnih vozila za građane i tvrtke, projekte u javnom transportu, ili primjerice, treninge eko vožnje. Do sada smo u dvije akcije sufinancirali kupnju 946 električnih i hibridnih vozila“, rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Sufinanciraju se projekti kupnje električnih i hibridnih vozila za građane i tvrtke, eko vožnje te ostale mjere energetske učinkovitosti u prometu što, među ostalim, obuhvaća projekte u javnom transportu poput pregradnje vozila na električni pogon i pogon stlačenim plinom, uvođenje sustava javnih bicikala, kupnju električnih bicikala i izgradnju punionica za električna vozila. Za sufinanciranje izgradnje punionica, uvođenje sustava javnih bicikala i nabave električnih bicikala te pregradnje vozila na električni pogon ili pogon stlačenim prirodnim plinom u 2015. godini osigurano je 8,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo