PROCURILE FOTOGRAFIJE

KRALJ ASFALTA SADA JE JOŠ PRIVLAČNIJI: Redizajnirani Mercedes S-klase dobio novo lice

Službeno je posljednja, šesta generacija Mercedesove S-klase predstavljena u svibnju 2013. godine i sasvim je jasno da proizvođač iz Stuttgarta uskoro mora na tržište izbaciti osvježeni model. Predstavit će se on vjerojatno već u travnju, no to službeno pokazivanje preduhitreno je procurenim fotografijama kojima se ekskluzivno hvali Saudishift.

Otkrivaju one model S560 za koji izvor tvrdi da će zamijeniti S550 i za koji se dodaje da će vjerojatno biti pogonjen novim 4,0-litrenim bi-turbo V8 motorom koji će razvijati 476 konjskih snaga i u odnosu na model koji bi trebao zamijeniti imati 12 posto manju potrošnju goriva.

S ciljem potvrde autentičnosti izgleda, izvor se potrudio usporediti špijunske fotografije modela s ovim ekskluzivnima, pa se zaključuje da nema sumnje kako one prikazuju upravo ono što bi se trebalo predstaviti na salonu automobila u New Yorku.

Primjetne promjene na novoj S-klasi svakako su zahvatile prednja svjetla, rešetku, branike, te završetke ispušnih cijevi, dok se u unutrašnjosti vozila ističe trokraki upravljač sličan onom coupe izvedbi S-klase. Iza njega se nalazi modernizirana digitalna instrumentna ploča, sada bez pregrade koja ju je dijelila od zaslona infotainment sustava. Djeluje i prošireno. Multimedijskim zaslonom trebalo bi se upravljati gestama, a spominju se i poboljšanja sustava autonomne vožnje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr