Kineska tvrtka ponudila samo 10 tisuća dolara za španjolsku zračnu luku vrijednu 1 milijardu eura

Image
Foto: Wikipedia
20.7.2015.
10:22
Wikipedia
VOYO logo

Tzaneen International grupa bila je jedini ponuđač na aukciji za zračnu luku koja se nalazi u slabo naseljenom području južne Španjolske, izvijestio je Reuters.

Grupa u svom priopćenju navodi da planira uložiti oko 100 milijuna eura u objekt kako bi ta "zračna luka postala glavna polazna točka za kineske tvrtke u Europi." Međutim, ponuda iznosi samo 10.000 eura za napuštenu zračnu luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao je ta ponuda daleko manja od 40 milijuna eura bazne vrijednosti na aukciji, glasnogovornica mjesnog suda u Ciudad Realu, izjavila je za Financial Times da je rok za aukciju produljen do 15. rujna, u nadi da će pronaći drugog, velikodušnijeg kupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Ciudad Real, ima 75.000 stanovnika i nalazi se oko 200 kilometara južno od Madrida. Otpočetka je bio smatran za loše mjesto za novo prometno čvorište, ali izgradnja zračne luke dobila je zeleno svjetlo za vrijeme španjolskog građevinskog buma.

U početku nazvana Don Kihot (Don Quijote) prema glavnom junaku iz istoimenog slavnog romana Miguela de Cervantesa, ova međunarodna zračna luka je trebala biti alternativa zračnoj luci Madrid-Barajas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima 4 km dugu stazu i u mogućnosti je primiti najveći svjetski putnički avion, Airbus A380m. Pristanišne zgrade u ovoj zračnoj luci imaju dovoljno kapaciteta da prime do 10 milijuna putnika godišnje.

Međutim, čak i u bolja vremena, zračna luka je bila vrlo slabo zaposlena; samo četiri zrakoplovne tvrtke, uključujući Ryanair i Air Berlin, su tamo djelovale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2010. godini, CR Aeropuertos, tvrtka koja je upravljala zračnom lukom, je bankrotirala, a dvije godine kasnije zatvorena je i uzlijetno-slijetna staza te sve zgrade. Na aukciji je od 2013. godine.

RT.com/Netmobil.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo