FOTO: / Automobil kojem muškarci neće odoljeti

9.3.2010.
19:46
VOYO logo

Odgovarajući na upit od strane urednika časopisa GQ, Dylana Jonesa, Citroënov tim na čelu s britanskim dizajnerom i čovjekom odgovornim za novi Citroën DS3, Markom Lloydom, prišao je temi GT-a na novi način i uskladio ga s tipičnim Citroënovim dizajnom, dovodeći GQ by Citroën od dizajnerskih skica do stvarnog koncepta.

GQ by Citroën kombinira klasične sofisticirane karakteristike i suvremeni dizajn s elegantno oblikovanim prednjim dijelom, zaobljenim stražnjim dijelom, zategnutim linijama karoserije i glatkim ispupčenim stražnjim staklom; prepoznatljivim obilježjima novog Citroënovog dizajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kabinu se pristupa kroz velika stražnja vrata koja otkrivaju prostrani, udobni i futuristički prostor. Upotpunjujući stil vozila, detalji u unutrašnjosti i odabir presvlaka su povjereni Patricku Grantu, kreativnom direktoru prestižnih krojača Savile Row-ove modne marke E.Tautz.

"Kod Savile Rowa je sve u ravnoteži, a Tautzova jednostavna unutrašnjost nadahnuta vojnim stilom je savršena kombinacija s francuskim smislom za dizajn vanjskog dijela vozila!", komentirao je Grant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dylan Jones je rekao kako je poželio sam nešto praktično, nešto cool, i nešto posebno – odnosno, nešto iznenađujuće što ne izgleda kao konceptno vozilo. Vozilo GQ je, prema njegovim riječima, trebalo ne samo potaknuti želju za posjedovanjem, nego i izgledati, izazivati osjećaje i nagone poput vozila kojem nijedan normalan muškarac ne bi odolio.

Dinamičke performanse i zaštita okoliša su također bili ključni zahtjevi za projekt. Konceptno vozilo GQ by Savile Row pokreće plug-in hibridni motor koji razvija sportsko ubrzanje od samo 4,5 sekundi od 0-100 km/h, elektronski ograničenu najveću brzinu od 250 km/h i emisiju CO2 od svega 80g/km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mark Lloyd, glavni dizajner Citroënovih međunarodnih projekata je dodao kako je po njegovom mišljenju vozilo koje je uvijek predstavljalo vrhunac automobilske izvrsnosti i sofisticiranosti GT – Grand Tourer. Ovo vozilo nije potpuno sportsko, već je više gospodsko. Nudi visoke performanse, ali je dizajnirano za putovanja, a ne za utrke.

GQ by Citroën je zvijezda travanjskog izdanju časopisa GQ koji je na kioscima od 04. ožujka, no nije jasno zašto ga nisu pokazali na salonu u Ženevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo