EUROPSKI IZVJEŠTAJ DOKAZAO: / 'Žene su bolji vozači i mogle bi smanjiti broj poginulih na cestama'

Image
Foto: PIXSELL, Ivica Galović

'Žene su sigurniji vozači i mogle bi popraviti crnu europsku statistiku broja poginulih na cestama', istaknula je, europska povjerenica za promet Violeta Bulc.

31.10.2016.
21:29
PIXSELL, Ivica Galović
VOYO logo

Predstavljajući podatke o sektoru transporta u EU Violeta Bulc je istaknula: "Žene vozači se bolje brinu o vozilima i imaju bolje rezultate kada je u pitanju sigurnost vožnje i možda je vrijeme da napravimo temeljitu analizu toga.", prenosi EurActiv.com. Ipak, žene su mnogo manje zastupljene u europskoj industriji transporta, pokazuje izvještaj u kojem su ocjenjene performanse 28 zemalja članica.

Image
NEVJEROJATAN BROJ NEISPRAVNIH VOZILA NA CESTAMA: /

Iz EU uvozimo loše rabljene automobile

Image
NEVJEROJATAN BROJ NEISPRAVNIH VOZILA NA CESTAMA: /

Iz EU uvozimo loše rabljene automobile

Ranije ove godine Komisija je kritizirala članice EU zbog porasta broja poginulih na cestama u 2015. godini, Bulc je trend ocijenila "zabrinjavajućim". Komisija je obećala da će do 2020. smanjiti broj poginulih na putevima za polovicu u odnosu na 2010, kada je u prometnim nesrećama smrtno stradalo 31.400 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi muškarci najopasniji

EU mora pojačati napore da bi taj cilj i ostvarila, iako se europske ceste smatraju najsigurnijima u svijetu. U 2015. je na cestama u EU poginulo 26.000 ljudi, pokazalo je istraživanje Europskog vijeća za sigurnost prometa.

Prema istraživanju. mladi muškarci, krivi su za neproporcionalno mnogo nesreća, ali i pod većim rizikom da stradaju ili se teško ozlijede u nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladi vozači, posebno muškarci, nisu opasnost samo za sebe, oni više nego vozači iz ostalih starosnih grupa predstavljaju opasnost i za one koji s njima putuju, ali i za druge sudionike u prometu ", navodi se u istraživanju.

Ne idite u Bugarsku i Rumunjsku...

Bulc je ranije ukazala da bi "automobili bez vozača" mogli smanjiti broj poginulih u EU. Međutim, takvi se automobili još godinama neće moći kupiti u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je treću godinu zaredom najbolje plasirana u izvještaju Europske komisije o transportu u EU jer je zabilježila najbolje rezultate u 15 od 30 kategorija. Slijede Švedska, Njemačka i Austrija. Rumunjska je drugu godinu za redom posljednja na listi a za 2015. dobila je još niže ocijene nego 2014. godine za udio alternativnog goriva i obnovljive energije.

U Rumunjskoj je broj poginulih na cestama i željeznici veći od europskog proseka a u 2015. je u nesrećama poginulo 95 ljudi na milijun stanovnika. Prosjek EU je 52 na milujun. Ipak, najviše poginulih na cestama u EU u 2015. je u Bugarskoj - 98 na milijun stanovnika, a najmanje na Malti - 26 na milijun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo