EHANG 184: / Prvi dron na svijetu koji prevozi jednog putnika

Image

Puno je dronova ovih dana u Las Vegasu na sajmu potrošačke elektroniku. Ipak, jedan je poseban.

7.1.2016.
16:03
VOYO logo

Ehang 184 je dron na električni pogon, puni se za dva sata, prevozi težinu od 120 kilograma, a može letjeti 23 minute na morskoj razini.

Kabina ima klima uređaj i svjetlo za čitanje, a kad se propeleri sklope, Ehang 184 stane na parkirno mjesto. Ispred putnika je tablet na kojem definira put leta, nakon čega je dovoljno stisnuti dvije tipke - poleti i sleti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Generalni direktor tvrtke i glavni dizajner ove letjelice Huazhi Hu tijekom prezentacije je rekao kako Ehang 184 leti na visini od 300 do 600 metara, no može dostići i visinu od 3,5 kilometara te brzinu od 100 km/h. Cijeli dron je težak 200 kilograma.

Putnik u kabini neće naći nikakve komande za navigiranje kao rezervnu varijantu, pa je u planu razviti centar za daljinsko upravljanju, koji bi u slučaju problema preuzeo upravljanje nad letjelicom i osigurao sigurno slijetanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Iako su u Ehangu svjesni da njihova letjelica "popunjava zakonsku sovu zonu", jer ovo je prvi ovakav dron, već najavljuju serijsku proizvodnju i cijenu između 200.000 i 300.000 dolara.

Dron je testiran više od 100 puta na malim visinama u šumama nedaleko kineskog Guangzhoua, gdje je sjedište tvrtke. Od toga su nekoliko testiranja obavili s putnikom u kabini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Kako poručuju iz Ehanga, njihov dron je sigurniji od helikoptera jer ima četiri kraka sa ukupno osam propelera. Čak i ako tri kraka otkažu, Ehang 184 će još uvijek sigurno sletjeti s preostalim krakom i dva propelera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo