DELOREAN DMC-12: / Kultni automobil iz filma "Povratak u budućnost" ponovo kreće u proizvodnju

Image

Nedavno smo ga mogli vidjeti na Trgu bana Jelačića, a sada se priča o povratku DeLorean DMC-12 modela iz prošlosti u serijsku proizvodnju.

1.2.2016.
13:52
VOYO logo

Nakon što se pojavio u filmu "Povratak u budućnost" DMC-12 je postao sinonim za vozilo koje služi za putovanje kroz vrijeme. Više od 30 godina kasnije, DeLorean Motor Company iz Teksasa odlučila je napraviti oko 300 primjeraka njihovog najpoznatijeg modela s vratima koja se otvaraju prema gore.

Image
Image

Originalni model se proizvodio oko dvije godine, a kultni status je dobio nakon pojave u filmu Povratak u budućnost.

Naravno, današnji DMC-12 neće biti jednak onome koji je 1985. godine vozio Marty McFly, no u DeLoreanu će se truditi da novi model što je više moguće sliči na njegovog filmskog prethodnika. No, razlike će ipak postojati, i to ponajprije ispod poklopca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će originalni 2,85-litarski V6 motor koji je razvijao 130 KS biti zamijenjen snažnijim motorom snage između 350 i 400 KS. Prema glasinama, i to će biti V6 motor, a obujam i dobavljač za sada nisu poznati.

Nova limitirana verzija DMC-12 modela će imati i prerađeni ovjes, snažnije kočnice i veće kotače. Vjerojatno najveće promjene dogodit će se u kabini koja će biti modernizirana u skladu s današnjom razinom opreme u sličnim modelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

POVRATAK U PROŠLOST: Evo kako izgleda kultni DeLorean DMC-12

Image

POVRATAK U PROŠLOST: Evo kako izgleda kultni DeLorean DMC-12

Inače, DeLorean Motor Company se dosad bavio popravkom i restauriranjem 6000 modela koji još voze američkim cestama. No, sada su dobili dozvolu od američkih vlasti da ponovo krenu s proizvodnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je fantastično. Za nas ovo znači potpuni preokret u poslovanju", rekao je Stephen Wynne, generalni direktor DeLoreana.

Početak proizvodnje planira se za 2017. godinu, a cijena jednog primjerka će se kretati između 80.000 i 100.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo