BMW VIŠE NE PROIZVODI ROADSTER Z4: / Razloga za suze nema, uskoro će na ceste stići nasljednik

Image

Nakon sedam godina duge proizvodnje BMW je tiho ugasio i s proizvodne trake u Regensburgu maknuo svoj model Z4. Prema pisanju internetske stranice Bimmer Today, dana 22.

30.8.2016.
14:38
VOYO logo

Iako je Z4 u svojoj prvoj generaciji bio poprilično popularan, njegov nasljednik nije uspio dostojno popratiti taj uspjeh. Ipak, ukupno je proizvedeno nešto više od 115,000 primjeraka ovog modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepopularnost među publikom pritom nikako ne smije biti izjednačena s onime što je Z4 nudio, a treba podsjetiti da je s jačim motorima spomenuti model sDrive35is bio pogonjen šest-cilindarskim 3,0-litarskim twin-turbo benzinskim motorom koji je razvijao 340 konjskih snaga. Uparen sa sedmostupanjskim automatskim mjenačem s dvostrukom spojkom brzinu od 100 km/h dosezao je za manje od pet sekundi.

Razloga za dugotrajni plač nema. BMW već dulje vrijeme radi korake u smjeru razvijanja nasljednika, a zajednička suradnja Toyote i BMW-a trebala bi ponuditi rješenje koje će oduševiti. Konkretnih informacija još nema no najavu nadolazećeg sportaša kojeg se zasad spominje pod imenima Supra i Z5 može se uskoro očekivati. Proizvodit će ga vjerojatno Magna Steyr u Grazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo