OGLAS

BLISKA BUDUĆNOST: / Radi se na sustavu zbog kojeg se neće trebati zaustavljati na semaforima

Image

Rješenje za probleme mnogih vozača uskoro bi trebali ponuditi Ford i Jaguar Land Rover svojim sustavom komunikacije sa svjetlosnom signalizacijom.

24.10.2016.
13:53
VOYO logo

Vožnja bez zaustavljanja do željene destinacije mogla bi postati bliska budućnost ostvari li se ideja na kojoj rade spomenuti proizvođači. Stajanje na semaforu malo koga ne iritira, a učinkovitija vožnja bez zastajkivanja zasad je neispunjen san mnogih za upravljačima svojih vozila čiju bi želju materijalizirat trebali Ford i Jaguar Land Rover sustavom na kojem rade.

Trebao bi on informirati vozače o idealnom načinu vožnje kojim bi postigli to da na sljedeći semafor stignu dok na njemu gori zeleno svjetlo. Konkretnije, sustav koji razvijaju procijenit će brzinu kretanja potrebnu za izbjegavanje zaustavljanja na crvenom, a ukoliko do zaustavljanja i dođe ponudit će vozaču informaciju koliko će morati čekati na promjenu koja će mu dozvoliti nastavak kretanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Green Light Optimal Speed Advisory, javlja Gizmodo, naziv je sustava kojeg je najavio Ford a koji bi opisano trebao raditi u komunikaciji sa infrastrukturom. Sve navedeno odnosi se na automobile s autonomnim načinom vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo