BEZ MILOSTI: / Apple u misiji kreiranja električnog automobila otima inženjere i gasi tvrtke

Image

Netko će se pozvati na "kad nekome smrkne, drugome svane" poslovicu, a netko će se sjetiti priče o mački i mišu.

21.10.2015.
11:24
VOYO logo

Najnovija iz niza optužbi s kojima se svakodnevno sreću upućena je od strane Dereka Kaufmana, bivšeg šefa bivše tvrtke Mission Motors, koja je imala namjeru proizvoditi električne motore. Bivši su postali jer im je Apple preoteo glavninu radne snage, a time i inovativnost te konkurentnost.

"Mission je imao sjajnu grupu inženjera, specijaliziranih za električna vozila. Apple je to znao i poželio. A što Apple poželi, to i dobije", rekao je Kaufman za Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Odjel zadužen za Apple Car, okupljen pod nazivom Project Titan, iz dana u dan sve je veći i veći. Pritom Mission Motors nije jedina tvrtka koja je ostala bez najboljih zaposlenika. Proizvođač baterija A123 Systems u veljači ove godine je tužio Apple jer je preoteo njihove glavne inženjere. Čak je i šef Tesla Motorsa prije nekoliko dana priznao kako su zaposlenici koje je otpustio završili u Appleu, vjerojatno u Project Titanu.

Iako iz Apple ne žele potvrditi rad na električnom automobilu, svakim danom sve je više dokaza o tome. Čak je i šef Applea Tim Cook ovog tjedna iz New Yorka poručio kako automobilsku industriju očekuje "ogromna promjena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo