AUTOMOBILIMA NA STRUJU PROTIV ZAGAĐENJA: / Indija ima ambiciozan plan eliminacije benzinaca i dizelaša

Image

Indijski ministar energetike Piyush Goyal iznio je plan borbe protiv zagađenja i smanjenja troškova uvoza goriva prema kojem bi svaki automobil prodan ondje 2030. godine trebao biti električni.

3.5.2017.
15:03
VOYO logo

Usporedio je Goyal ovaj plan s inicijativom države od prije dvije godine kada su LED žarulje na velika vrata ušla na tržište i dodao kako vjeruje da će tamošnja industrija trebati dvije ili tri godine vladine pomoći za ostvarenje tog plana, nakon čega bi ona trebala biti motivirana potražnjom a ne poticajima.

"Učinit ćemo da električna vozila budu samoodrživa, a plan je da se do 2030. u zemlji ne proda niti jedno vozilo pogonjeno benzinom i dizelom. Trošak kupnje električnih vozila sam će se početi isplaćivati kupcima. Voljeli bismo vidjeti industriju koja se sama pokreće", citira The Independent Goyala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istraživanjima Greenpeacea u Indiji godišnje od zagađenja zraka umre 2,3 milijuna ljudi. Najzagađeniji je Delhi, jedan od gradova u kojem bi se Goyalova ideja među prvima trebala početi realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo