ELEKTRIČNI HATCHBACK

VW TEASEROM NAJAVIO ELEKTRIČNI AUTOMOBIL: Upoznajte koncept kojeg će Volkswagen predstaviti u Parizu

Kako će konačan proizvod izgledati saznat ćemo za manje od dva tjedna, no iz Volkswagena su se požurili teaserom natuknuti što možemo očekivati onog trenutka kada njihov električni automobil bude predstavljen.

Tek detalje vanjskog dijela vozila njemačkog proizvođača otkriva deset sekundi dug video-zapis, no i iz toga jasno su vidljive dizajnerske crte cjeline koja će biti predstavljena na salonu automobila u Parizu. Koncept još uvijek nepoznatog imena dokazuje ozbilnost njemačkog proizvođača koji je najavio da će do 2025. godine nuditi tridesetak vozila čiji je dio elektrifikacije ponude i ova najavljena studija.

U Volkswagenu su sigurni da ovime nude ikonu kakva je nekoć bila Buba te se nadaju da će kupci prepoznati potencijal i ovo vozilo učiniti legendom auto-industrije. Sam najavljeni automobil, u svojoj produkcijskoj izvedbi, bit će postavljen na modularnoj platformi za električne automobile MEB, a to što izgledom podsjeća na klasični VW-ov hatchback i ne treba čuditi budući da su iz tvrtke najavili proizvodnju koja neće odudarati od njihove prepoznatljivosti (time i neće biti povećanih troškova).

Autonomija najavljenog vozila trebala bi biti u rasponu od 400 do 600 kilometara.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr