ECLIPSE

STARO IME ZA NOVI ADUT? Mitsubishi teaserom najavio svoj nadolazeći SUV

Salon automobila u Ženevi iskoristit će Mitsubishi Motors Corporation za svjetsku premijeru nadolazećeg SUV-a, vozila nastalog na temelju ranije prikazanih konceptnih modela.

Prema objavljenom teaser-fotografiji očito je da je proizvodni model ostao prilično vjeran konceptnom modelu XR-PHEV koji se također predstavio u Ženevi, ali čini se da je čak možda i veći utjecaj na njega imao i konceptni eX.

Prije no što službene fotografije zažive u eteru bez prigušenog svjetla iz ponuđenog je vidljivo da će Mitsubishijev SUV stići blago zakrivljenog krova, ali i oštrih linija koje će utjecati na njegov agresivan izgled za kojeg je jednako zaslužan, jasno je iz studijskih izvedbi, njegov prednji dio.

Auto Express piše da bi proizvodni model mogao ponijeti ime Eclipse, premda nejasno ostaje kakve veze ima s istoimenim sportašem kojeg je ovaj japanski proizvođač proizvodio kroz četiri generacije sve do 2012. godine. Svoje mjesto na tržištu tražit će među konkurencijom kakvu nude Nissan Qashqai, Toyota CH-R i(li) SEAT Ateca.

JAPAN-AUTO-SHOW
Konceptni XR-PHEVFoto: YOSHIKAZU TSUNO

Konkretnih podataka o unutrašnjosti vozila kao i njegovoj motorizaciji nema, no spomenuti izvor navodi da treba očekivati čitav niz turbo benzinaca i dizelaša koji su prošli downsizing, a gotovo sigurno će ponuda biti proširena plug-in hibridima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr