PRODAJA NA JESEN

SAVRŠEN PAKET: Volvo V90 Cross Country je spoj sigurnosti, udobnosti, performansi i elegancije

Švedski proizvođač luksuznih automobila Volvo Cars napokon je predstavio dugo očekivani model V90 Cross Country. Automobil je to kojim se zaokružuje serija modela s oznakom 90 (XC90, S90, V90, V90 Cross Country).

“V90 Cross Country uzima svoju eleganciju od V90 i prenesi ju u automobil koji je za sve ceste i pruža sigurnost, udobnost i performanse u pustolovnom paketu,“ rekao je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Car Grupe.

“Naši automobili su poznati po sigurnosti, snazi i izdržljivosti. S pogonom na sva 4 kotača, povišenim ovjesom koji je optimiziran da pruža udobnost i kontrolu u svim vremenskim i cestovnim uvjetima, novi V90 Cross Country ima istinsko srce istraživača,“ dodao je Peter Mertens, izvršni direktor centra za istraživanje i razvoj u Volvo Cars.

Uz najnovije Volvove tehnologije, V90 Cross Country prošao je rigorozna testiranja kako bi se osiguralo da automobil može preživjeti i najekstremnije uvjete u kojima će se vjerojatno i na kraju naći. Od tajnih centara za testiranje u hladnim dijelovima na sjeveru Švedske, gdje se temperature vrlo često spuštaju ispod -40 stupnjeva, do paklenih pustinja Arizone, gdje Volvo provodi svoja testiranja na visokim temperaturama.

S uočljivim dizajnom, V90 Cross Country donosi i luksuzan interijer, neuobičajen za taj segment, kombinirajući sve prednosti povezivosti i zabavnih funkcija koje su bile predstavljene s novim S90 i V90 modelima, uključujući visoko kvalitetni audio sustav Bowers & Wilkins.

Dizajn V90 Cross Countrya komunicira moć i dinamične mogućnosti koje automobil predstavlja, pritom nudeći fleksibilnost.

“Dizajnirati Volvo Cross Country bio je složen zadatak. Volvo V90 Cross Country donosi iznenađujuću i zanimljivu kombinaciju snažnog vanjskog izgleda i luksuznog Skandinavskog interijera. Nastavit će tradiciju Volvo Cross Countrya s novim receptom: kombinacija moćnih off-road mogućnosti u elegantnom i sofisticiranom odjelu,“ rekao je Thomas Ingenlath, izvršni predsjednik dizajna u Volvo Cars.

Serijska proizvodnja novog Volva započeti će na jesen u švedskoj tvornici Torslanda.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr