VEĆ SE PROIZVODI

NOVO IZ HONDE: Japanci predstavili Civic nove generacije za europsko tržište

Nedugo nakon što je to napravio s američkom verzijom, prve podatke i fotografije nove generacije modela Civic za europsko tržište objavio je japanski proizvođač automobila Honda.

Ponuda motora svodi se na dva benzinska od kojih onaj 3-cilindrični 1,0 razvija 130 konjskih snaga, a 4-cilindrični 1,5 diči se s 180 KS. Oba su s prednim pogonom i uparena sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a uz doplatu je moguće odlučiti se za CVT automatski. Druga polovica sljedeće godine trebala bi donijeti i dorađenog 1,6-litrenog dizelaša, a ono što se može nazvati vrhom ponude svakako je 2,0-litreni turbodizelski motor od kojeg treba očekivati da će premašiti 300 KS. Očekivat se Type R može do kraja sljedeće ili najkasnije početkom 2018. godine.

O karavanskoj inačici vozila informacija zasad nema, ali dobra je vijest da je hatchback izvedba već krenula u proizvodnju u Swindonu, do će se u pogonima tvrtke u Turskoj proizvditi limuzinski model.

Novi model nešto je duži (127 mm), širi (30mm) i niži (20 mm) u odnosu na prethodnika pa njegove dimenzije iznose 4497x1800x1421 mm. Narastao mu je i međuosovinski razmak za 30 mm, a cijelo je vozilo izgubilo 16,5 kilograma na masi. Honda u cijeloj priči obećaje više prostora za putnike koji će se moći okoristiti i s 478 litara zapremnine prtljažnika.

Interijer je izrađen od kvalitetnih materijala i bogato opremljen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr