Mercerdes-Benz će proizvodnju svog 'pickupa' povjeriti Nissanu

Daimler i Renault-Nissan su potvrdili ranije glasine kako će se već službeno najavljeni Mercedesov pickup temeljiti na Nissanovoj Navari te kako će proizvodnja biti povjerena Nissanovim pogonima u Barceloni, odnosno u argentinskoj Cordobi.

Unatoč korištenju Nissanove osnove ovaj će automobil biti “dizajniran i konstruiran na način kako bi zadovoljio specifične zahtjeve Mercedesovih kupaca”. Drugim riječima, ovaj će model imati sve “posebne značajke karakteristične za Mercedesova vozila”, a što bi to točno trebalo značiti za sada nije poznato jer niti u Daimleru niti u Renault-Nissanu nisu htjeli ulaziti u detalje, piše Autonet.hr.

Razloge ovakvog poteza najbolje objašnjava izjava Daimlerova šefa Dietera Zetschea koji je rekao kako je “ulazak u ovaj rastući segment važan korak u nastavku globalnog Mercedesovog rasta prodaje” te kako im “ovo uspješno partnerstvo s Renault-Nissanom omogućuje značajno smanjenje troškova i vremena” potrebnog za takav korak.

Određene će koristi dakako imati i francusko-japanski partner koji će popuniti kapacitete pogona u Barceloni, podijeliti troškove ulaganja u Cordobu i sl.

http://www.autonet.hr/mercerdes-benz-potvrdio-kako-ce-proizvodnju-svog-pickupu-povjeriti-nissanu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr