FOTO: Najgora kineska kopija ikada imitira Lamborghini s laznim ispuhom

Kada kineski proizvodaci automobila kopiraju dizajn etabliranih svjetskih, u pravilu europskih proizvodaca, (ponovno) u pravilu nastoje vjerno prenijeti oblik, proporcije i dimenzije pokradenog vozila, no i to se da sfalsat.

Posljednji je primjerak maleni gradski elektricni automobil koji iz nekog, tko zna kojeg razloga svojim stylingom podsjeca na Lamborghinijeve uzdanice. Naravno konacan proizvod je, jednostavno receno, cudan. Mogli bi slobodno reci jedna od glupljih ideja u povijesti automobilskog dizajna, pise Autonet.hr.

Glupost prilikom dizajniranja (ako se to moze nazvati dizajniranjem) je bila tolika da je ovaj elektricni automobil dobio i lazni ispuh.

Radi se o modelu koji navodno nosi sluzbeni naziv Urban Supercar, a proizvod je proizvodaca Lishededidonga iz kineskog Yangzhoua, koji se bavi upravo proizvodnjom malih elektricnih gradskih modela.

Ovaj “Supercar” je navodno na trzistu prisutan od sredine 2014., no tek sad saznajemo za njega. Pokrece ga elektricni motor snage 10 KS i najveceg okretnog momenta od 5 Nm, a najveca mu brzina iznosi 80 km/h. Autonomija mu se pak krece oko 150 km, a ukupna masa mu iznosi 1200 kg.

Na kraju dodajmo kako mu se cijena krece oko 7.500 eura.

http://www.autonet.hr/najgora-kineska-kopija-ikada

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr