'U jednom trenutku smo se smijali, a u drugom sam mu bio na sprovodu!'

Ove je nedjelje na rasporedu inauguralna Velika nagrada Rusije u Sočiju, ali sama je utrka u drugom planu. Glavna tema u Formuli 1 i dalje je borba za život Julesa Bianchija.

Vozač Marussije je, podsjetimo, stradao na Velikoj nagradi Japana prošle nedjelje kada je po jakoj kiši izletio sa staze i u punoj se brzini zabio u dizalicu koja je u tom trenutku iznosila bolid Adriana Sutila. Francuz je zadobio teške ozljede glave i nekoliko sati kasnije je operiran u bolnici u Yokkaichiju. I dalje je u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Bianchijevim kolegama sa staze teško je izbaciti iz misli japansku nesreću, a vodeći pilot ukupnog poretka Lewis Hamilton priznao je da mu je nedjeljni događaj vratio bolnu i traumatičnu uspomenu na tragediju kojoj je svjedočio dok se kao dječak bavio kartingom.

“Kao devetogodišnjak sam vidio kako mladi vozač pogiba tijekom utrke kartinga. I sad se sjećam kako sam stajao uz njega pored staze. Bili smo u odijelima, spremni za utrku, smijali smo se i šalili. A onda sam mu u sljedećem trenutku bio na sprovodu”, napisao je Britanac u kolumni za BBC Sport.

//www.dailymotion.com/embed/video/x27dq3a

Dodao je da se moli za Bianchija ‘kao lud’, ali i da unatoč nesreći kojoj je svjedočio, nije izgubio želju za natjecanjem u Formuli 1.

“Unatoč opasnostima, i dalje se osjećam ugodno u ovom sportu i ne mogu se zamisliti ni u čemu drugome. Siguran sam da bi Bianchi kao pravi natjecatelj želio da se VN Rusije održi bez obzira na njegovu nesreću. Jules je duhom s nama”, zaključio je Hamilton.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr