Priprema bakalara:
Sušeni bakalar namočite u vodu na cca 1 sat, izvadite, osušite krpom, prelijte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15 minuta.
Za to vrijeme očistite tikvice i narežite na kockice. Ogulite češnjak, usitnite a feferon izrežite po dužini, maknite sjemenke i sitno ga narežite. Isto vrijedi i za peršin.
Otopite maslac u loncu, dodajte tikvice, češnjak, feferon i pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Nakon toga dodajte peršin, sol i papar.
Izvadite ribu i zagrijte pećnicu na 200 celzija.
Poslažite bakalar u vatrostalnu posudu ili kalup koji ste prije namastili maslacem.
Tada ravnomjerno dodajte smjesu od tikvica i začina i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 celzija.
Ako ste ljubitelj šparoga, skuhajte ih i poslužite uz ribu i rižu.