Pikantni bakalar u tikvici: Priprema bakalara s dodatkom tikvica i ljutih feferona

Image

Iako se u našim krajevima bakalar najčešće priprema 'na bijelo', predlažemo vam recept s dodatkom tikvica i ljutih feferona, koji će vam otkriti novi okus ove cijenjene ribe.

22.3.2021.
13:25
VOYO logo

Priprema bakalara:

Sušeni bakalar namočite u vodu na cca 1 sat, izvadite, osušite krpom, prelijte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme očistite tikvice i narežite na kockice. Ogulite češnjak, usitnite a feferon izrežite po dužini, maknite sjemenke i sitno ga narežite. Isto vrijedi i za peršin.

Otopite maslac u loncu, dodajte tikvice, češnjak, feferon i pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Nakon toga dodajte peršin, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite ribu i zagrijte pećnicu na 200 celzija.

Poslažite bakalar u vatrostalnu posudu ili kalup koji ste prije namastili maslacem.

Tada ravnomjerno dodajte smjesu od tikvica i začina i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 celzija.

Ako ste ljubitelj šparoga, skuhajte ih i poslužite uz ribu i rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo