DRŽAVA NE ČINI DOVOLJNO / Borzan: U idućem mandatu za EU parlament fokus na pomoć u kupnji prve nekretnine

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Država očigledno nije učinila dovoljno na tom polju, pa treba uskočiti EU, poručila je Biljana Borzan

18.5.2024.
13:04
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Nositeljica kandidacijske liste SDP-DO i SiP-Centar-HSS-Glas Biljana Borzan (SDP) za izbore za Europski parlament najavila je u subotu da će u fokusu idućeg mandata u Europskom parlamentu biti pomoć građanima za kupovinu prve nekretnine.

Borzan je na konferenciji za novinare ocijenila da je to izuzetno važno pitanje, jer si mladi ljudi ne mogu priuštiti stambeni prostor čak i ako imaju solidna primanja. Država očigledno nije učinila dovoljno na tom polju, pa treba uskočiti EU, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim velikim ekonomskim krizama u svijetu je prethodilo pretjerano zaduživanje zbog stanovanja, podsjetila je i naglasila da je SDP-ovoj listi cilj dovesti do veće pravde i smanjenja nejednakosti među ljudima. 

Borzan je također ustvrdila da su SDP-ovi europarlamentarci u proteklom mandatu nastojali raditi što više u interesu Hrvatske i hrvatskih ljudi, što im je bila čast i privilegij. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE SU SNIMILI /

Rim Tim Tagi Dim stigao i do političara: Rasplesali se Biljana Borzan i Predrag Fred Matić

Image
SVE SU SNIMILI /

Rim Tim Tagi Dim stigao i do političara: Rasplesali se Biljana Borzan i Predrag Fred Matić

Kandidat s liste Tonino Picula (SDP) kaže da je priča o Rijeci ujedno i priča o Europi jer onaj tko se rodio 1913. godine u Rijeci i tamo živio do 90-tih godina, živio je na istom mjestu u šest država.

"To je povijest Europe u prvoj polovici stoljeća, povijest sukoba, ratova i stradavanja ljudi. No, od sredine prošlog stoljeća stradavanja se u Europi pretvaraju u suradnju, kroz projekt EU", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje kako će EU djelovati u budućnosti, a tu su bitni socijaldemokrati, koji su uvijek bili most između onih koji imaju i nemaju i onih unutar EU i onih koji u nju žele ući, istaknuo je.

 Na konferenciji su se novinarima obratili i drugi kandidati s liste Predrag Fred Matić, Romana Jerković i Marko Vešligaj (SDP) te Dalija Orešković (DO i SiP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Stranke predstavile svoje programe za Europski parlament. Hajdaš Dončić: 'Riječ je o osobama koje se nisu otuđmanile'

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo