Pikantna krilca, batkovi s roštilja i egipatska salata

Vrijeme je roštiljanja pa ako volite meso sa žara pripremite pikantna pileća krilca i batkove u posebnoj marinadi. Poslužite ih uz vruće lepinje i salatu od sira, krastavaca i luka.

26.5.2011.
17:10
VOYO logo

Rolice od kruha i šunke Sastojci:

5 listova zelene salate 500 g kruha 4 šnite gauda sira 2 glavice luka 100 g maslaca 4 šnite šunke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Štruci kruha odrežite krajeve, izvadite sredinu i razdvojite ga kao tijesto – najbolje s nožem kako bi dobili ravnomjernu 'prazninu' okrajke pa kruh premažite maslacem. Luk narežite na kockice, sir na trakice ili ga jednostavno naribajte na krupnije komadiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost kruha premazanu maslacem pospite lukom, sirom, poslažite šunku i listove salate. Čvrsto zarolajte kruh u roladu, umotajte u foliju u ohladite u hladnjaku. Prije služenja, narežite na kolutiće. Po želji možete rolice poslužiti uz malo vrhnja.

Hrskava i pikantna krilca i batkići

Sastojci:

pileća krilca i batkići 4 žlice koncentrata rajčice 1 žlica vinskog octa 2 žlice maslinovog ulja 2 srednje glavice luka Chili papričica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Krilca i batkiće dobro oprati, osušiti te odrezati krilcima vrhove, te sve komade zarezati oštrim nožem na nekoliko mjesta. Pomiješati rajčicu, ocat, med, maslinovo ulje i jako sitno narezan luk, popapriti, posoliti i dodati po ukusu usitnjenu chilli papričicu te dobro promiješati da se dobije jednolika smjesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesom preliti meso i pustiti da odstoji cca 30 min. Krilca i batkiće peći na dobro ugrijanom roštilju 15 minuta uz često okretanje i premazivanje pripremljenom smjesom.

Egipatska salata sa feta sirom

Sastojci:

500 g feta sira (može i svježi sir ili tvrdi jogurt) 2 luka 2 krastavca mini rajčice masline 2 limuna 1 žličica mljevenog kumina maslinovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Izmiksajte sir u kremu i začinite mješavinom limunovog soka i 7 žlica ulja. Ostavite po strani pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk narežite na sitne komadiće, krastavce na kockice ili ploškice te rajčicu na manje komadiće. Luk i krastavce pomiješajte u sir, posolite i popaprite, dodajte kumin i pažljivo promiješajte.

Poslužiti uz vruće lepinje i meso s roštilja.

Japanska pita sa jabukama Sastojci:

20 g brašna 150-200 ml hladne vode 150 ml ulja prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev:

1,5 kg jabuka 200 ml vode 100 g mljevenih badema 2 žlice rižinog slada (ili običnog šećera)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Oguljene jabuke narežite na ploške, prelijte vodom i pržite na laganoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte bademe, rižin slad i ohladite. Od brašna, vode, ulja i soli umijesite glatko tijesto i podijelite ga na dva dijela.

Pola tijesta razvaljajte i stavite na uljem namazan pleh veličine 25×30 centimetara. Pecite ga u pećnici na 180°C oko 15 minuta.

Polupečeno tijesto izvadite, po njemu rasporedite nadjev od jabuka i prekrijte drugom polovicom razvučenog tijesta. Površinu izbodite vilicom i nastavite peći na istoj temperaturi još 20 minuta. Pečenu pitu ohladite, narežite i poslužite posutu listićima badema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo