ČUDESNO / Nevjerojatna 90-godišnjakinja iz susjedstva drži pet svjetskih rekorda

Rođena 1. kolovoza 1933., Mazzenga je jedna od nepoznatih zvijezda talijanske atletike, trenutno drži pet svjetskih rekorda, devet europskih rekorda i 28 najboljih talijanskih rezultata u raznim kategorijama Masters sprinta.

16.5.2024.
11:33
VOYO logo

Kao najstarija zemlja u Europskoj uniji, gdje je svaki četvrti stanovnik stariji od 65 godina, nije iznenađenje što je Italija dom najbržoj 90-godišnjoj sprinterici na svijetu.

Image
DOK SVIRA RADIO... /

Mario Pašalić radi transfer karijere koji se neće svidjeti njegovim navijačima?

Image
DOK SVIRA RADIO... /

Mario Pašalić radi transfer karijere koji se neće svidjeti njegovim navijačima?

Emma Maria Mazzenga postavila je još jedan svjetski rekord u svojoj dobnoj skupini ovog mjeseca kada je trčala 200 metara na otvorenom u vremenu od 51.47 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođena 1. kolovoza 1933., Mazzenga je jedna od nepoznatih zvijezda talijanske atletike, trenutačno drži pet svjetskih rekorda, devet europskih rekorda i 28 najboljih talijanskih rezultata u raznim kategorijama Masters sprinta.

"Jako sam sretna i zadovoljna, a i pomalo iznenađena jer nisam mislila da sam trčala tako brzo," skromno je izjavila Mazzenga nakon svog rekordnog trčanja 5. svibnja, srušivši prethodni rekord od 53,35 sekundi koji je postavila Japanka Emiko Saito 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znam da ću pobijediti od početka'

Kao i svaki sportaš, Mazzenga slijedi precizne rituale za svoje utrke: trči strogo bez čarapa i nikada ne nosi iste tenisice za trening. Također voli uživati u pivu s kolegama trkačima kako bi proslavila svoje uspjehe, iako obično nema direktnih suparnica u svojoj W90 kategoriji.

"Ako nemam konkurenciju, znam da ću pobijediti od početka, pa ciljam na dobar rezultat," rekla je dan nakon svog posljednjeg svjetskog rekorda, ponosno polirajući trofeje izložene u svojoj dnevnoj sobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROFIMEDIA

Njezina trkačka karijera kao Masters sportašice, koju je započela u dobi od 53 godine, bila je važna utjeha za Mazzengu u kasnijim godinama. "Provela me kroz teška vremena, kojih naravno nije manjkalo u životu dugom kao moj," rekla je. Trčanje joj je također omogućilo da uvijek bude okružena mnoštvom ljudi, tako da nikada nije bila sama, dodala je.

Njezine sljedeće obveze uključuju talijansko prvenstvo koje počinje u lipnju, a ima na umu i svjetsko prvenstvo u Švedskoj sljedeće godine, ali Mazzenga se našalila da "ne voli praviti dugoročne planove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo