Dokaz kvalitete / Mladi Vatreni za vikend zabio prvijenac za Bayern, danas potpisao novi ugovor

Image
Foto: Profimedia

Lovro Zvonarek pridružio se Bayernu u ljeto 2022. napustivši Slaven Belupo

15.5.2024.
17:18
Profimedia
VOYO logo

Bayern je potpisao profesionalne ugovore s njemačkim defenzivnim veznjakom Noelom Asekom Nkilijem, marokanskim lijevim krilom Adamom Aznouom, te devetnaestogodišnjim hrvatskim veznjakom Lovrom Zvonarekom. Mladi Hrvat i sedamnaestogodišnji Aznou potpisali su ugovore do 30. lipnja 2027., dok je Aseko Nkili, osamnaestogodišnjak, potpisao ugovor koji traje do 30. lipnja 2026.

Image
POTPISAO NA TRI GODINE /

Kraj jedne ere: Napušta Liverpool i sljedeće sezone mogao bi voditi dva Hrvata

Image
POTPISAO NA TRI GODINE /

Kraj jedne ere: Napušta Liverpool i sljedeće sezone mogao bi voditi dva Hrvata

„Lovro Zvonarek, Noel Aseko Nkili i Adam Aznou mladi su igrači s puno potencijala. Činjenica da sada možemo dati profesionalne ugovore još trojici talenata puno govori o radu našeg Bayern Kampusa. Naša je filozofija što više se prilagoditi profesionalcima jer je razvoj talenata za najvišu razinu ključna komponenta Bayerna. Nastavit ćemo ih pomno pratiti u njihovim sljedećim koracima. Imaju sve što im treba da uspiju," izjavio je Christoph Freund, sportski direktor Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Freunda se nadovezao i Jochen Sauer, direktor razvoja mladih: „Vrlo smo zadovoljni što su ova tri mladića, koji su po dobi još uvijek kvalificirani za igranje u U-19 momčadi, potpisali svoje prve profesionalne ugovore s Bayernom. Lovro je nedavno ostavio svoj trag u profesionalnom nogometu svojim prvim golom u Bundesligi. Noel i Adam su ključni igrači za našu amatersku momčad i dosljedno su pokazivali svoj veliki nogometni potencijal na svojim pozicijama. Vjerujemo da sva trojica imaju što je potrebno da se dugoročno usidre među našim profesionalcima.“

Lovro Zvonarek pridružio se Bayernu u ljeto 2022. napustivši Slaven Belupo. Hrvatski U-21 reprezentativac debitirao je u Bundesligi u siječnju tijekom pobjede 3-2 protiv Augsburga i ukupno je četiri puta nastupio za prvu momčad. Postigao je svoj prvi profesionalni gol na domaćoj utakmici u Allianz Areni protiv Wolfsburga u nedjelju, osiguravši pobjedu od 2-0. Također je odigrao 39 puta za drugu momčad, postigavši 12 golova. Za Hrvatsku je Zvonarek zaigrao za reprezentacije od U-15 do U-21, za koju je upisao i tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noel Aseko Nkili također se pridružio Bayernu u ljeto 2022., dolazeći iz Hertha. Rođeni Berlinčanin i bivši U-18 reprezentativac dosad je 17 puta nastupio za Bayernove amatere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adam Aznou pridružio se Bayernu u ljeto 2022. Rođen u Barceloni, ima državljanstvo Španjolske i Maroka te igra za U-21 reprezentaciju Maroka. Aznou može igrati obrambeno i napadački na lijevoj strani. Trenutno ima 11 nastupa za Bayern amatere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo