Elektrotehničar Ante Maretić ugostio je ekipu drugog dana 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobio je 39 bodova i tako prešao u ovotjedno vodstvo. Desetke je dobio od Željane, Mire i Martina, a devet bodova udijelila mu je Kristijana.
"Voljela bih da je sam servirao jela, a ne da sami uzimamo", objasnila je svoju devetku Kristijana.
Zagora kao glavni motiv
Pripravu večere Ante je započeo desertom 'Slatko iz Zagore'.
"Ako imamo naranču i čokoladu možda će biti kremasto u šalici, a možda će biti i kolač s biskvitom", pretpostavio je Martin.
S obzirom na to da mu je majka slastičarka, Ante je želio da mu kolač ispadne što kvalitetnije. Uskoro je otkrio i da ponavlja rođendanski slijed koji je ponudio svojedobno prijateljima. Biskvit i kremu je završio spravivši kolač, a onda je uslijedilo predjelo 'Hladno iz Zagore'.
"Pršut je u Zagori, ona je hladna", ocijenila je Kristijana. Mnoge je intrigirala tuna na jelovniku, a uskoro je Ante otkrio da se radi o pašteti za predjelo. Usto, poslužio je i domaće suhomesnate proizvode i sir.
Za kraj, Ante se okrenuo glavnom jelu - 'Vruće iz Zagore'.
"To je peka, nema tu mudrosti", ocijenila je Kristijana. Bila je u pravu, Ante je za kraj ekipi pripravio peku.
Odlični aperitivi
Domaćin je jela priveo kraju, a ekipu je dočekao uz prigodne aperitive. "Domaćin je bio malo uzbuđen, vidjelo se to na njemu", otkrila je Kristijana. "Bio je opušten, veseo, fenomenalan", dodala je Željana. Ekipi je kao aperitive ponudio lozovaču, višnjevac, orahovac i liker od rogača i limuna.
"Domaći liker Antinog tate je bio prva liga", komentirao je Martin.
"Višnju je mama radila? Baš je slatka", pohvalila je i mamin aperitiv Kristijana.
Pravo dalmatinsko
Uslijedilo je predjelo 'Hladno iz Zagore'.
"Servirano je bilo baš domaćinski, on je to donio i ponudio kako tko voli. Za ovakve prigode bih voljela da je servirao na tanjure. Okus jela je bio fantastičan", komentirala je izgled predjela Kristijana. Pohvalila je, pak, dekoraciju stola. Ekipu je oduševila i činjenica da je Ante sam izradio stol na kojem je ekipa večerala.
"Pravo dalmatinsko, domaćinsko, iz Dalmatinske Zagore meso, dvije vrste sira - fenomenalno, paštetu od tune je dobro napravio", nahvalio je Antu i Martin.
Sve je pogodio
'Vruće iz Zagore' je bila Antina peka za glavno jelo.
"Možda je sam trebao servirati svakome svoj tanjur", komentirala je Kristijana činjenicu da je svatko sam vadio glavno jelo.
"Peka mora imati toća, meso se mora raspadati i krumpir mora biti dovoljno pečen. To valja pogoditi i sve je Ante pogodio", komentirala je Kristijana.
"Meso se topilo u ustima, krumpir odličnog okusa, nemam zamjerke", dodala je Željana.
Harmonika za kraj
Za kraj, Ante je servirao 'Slatko iz Zagore'.
"Pravo mi se sviđa. Biskvit sočan, glazura taman da malo ubije slatkoću od čokolade, taman nakon peke", komentirala je Kristijana domaćinu.
"Okus je bio dobar, sočan, mokar kolač", dodala je Željana.
Nakon večere, domaćin je ekipi udijelio prigodne poklone. Gostima je potom za kraj zasvirao harmonikaš Ante pa se atmosfera podigla i zaključila lijepi ugođaj večere u Dicmu.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
POGLEDAJTE VIDEO: Miljenik svih, favorit kladionica...Baby lasagna je moralni pobjednik Eurosonga