VELIKO SLAVLJE / Pašalićeva Atalanta pobijedila Romu u izravnoj borbi za mjesto u Ligi prvaka

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić igrao je do 75. minute za Atalantu koja je pobijedila 2-1

12.5.2024.
23:17
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Atalante napravili su veliki korak na nastupu u Ligi prvaka sljedeće sezone, oni su u dvoboju 36. kola talijanskog prvenstva na svom terenu svladali izravnog konkurenta za peto mjesto Romu sa 2-1 (2-0).

Image
SJAJAN NIZ BAYERA /

Fantastični Stanišić zabio i asistirao za čak 50. utakmicu bez poraza

Image
SJAJAN NIZ BAYERA /

Fantastični Stanišić zabio i asistirao za čak 50. utakmicu bez poraza

Junak pobjede Atalante bio je Belgijanac De Ketelaere (18, 20) koji je postigao dva gola u samo dvije minute u prvoj četvrtini utakmice. Do kraja dvoboja Roma je samo smanjila na 2-1 preko Pellegrinija (66-11m) iz kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić igrao je do 75. minute za Atalantu.

Peta Atalanta sada ima 63 boda, tri više uz utakmicu manje odigranu od šeste Rome, a uz prvenstvo sastav iz Bergama bi Ligu prvaka mogao izboriti i ukoliko osvoji Europsku ligu u kojoj je stigao do finala u kojem će igrati protiv Bayera iz Leverkusena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi Juventusa i Salernitane

Talijanski nogometni velikan Juventus nastavio je nizati loše rezultate u završnici sezone, u susretu 36. kola Serie A odigrao je samo 1-1 (0-1) s odavno otpisanom Salernitanom.

Gosti iz Salerna bili su nadomak prve pobjede u 2024. godini, golom Pierozzija (27) koji je nakon kronera glavom zatresao mrežu vodili su sve do sudačke nadoknade susreta. Tada je iz gužve nakon još jednog kornera na konačnih 1-1 poravnao Rabiot (90+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim sekundama susreta hrvatski veznjak Toma Bašić imao je veliku priliku ipak donijeti tri boda Salernitani, ali je sa 16 metara promašio vrata.

Bašić je odigrao svih 90 minuta za Salernitanu dok Domagoj Bradarić zbog ozljede nije konkurirao za nastip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je ovim remijem bodovno dostigao Bolognu, oba sastava sada imaju po 67 bodova, pa će u sljedećem kolu u međusobnom ogledu odlučivati o trećem mjestu s obzirom da im drugi Milan bježi nedostižnih sedam bodova.

Salernitani je ovo tek četvrti remi u 18 utakmica u 2024. te je zadnja sa 16 bodova, 13 manje od 19. Sassuola. Inter je sa 92 boda odavno osigurao 20. "scudetto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo