S BRDA PANTOVČAKA / Mijić o susretu pobjednika i poraženog: 'Ovo predsjedniku sigurno nije lako palo'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Plenković je u petak odnio Milanoviću popis od 78 potpisa za sastavljanje vlade. Novinarima su sakrili trenutak susreta, nitko nije vidio jesu li se rukovali

10.5.2024.
12:51
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je premijer u tehničkoj Vladi Andrej Plenković u petak na Pantovčak predsjedniku Zoranu Milanoviću odnio potpis sa 78 imena potpore za sastavljanje Vlade, iz Milanovićeva ureda potvrdili su da je mandat za sastavljanje Vlade dan Plenkoviću.

RTL-ov politički komentator Mate Mijić osvrnuo se na susret dvojice čelnika gdje pred novinarima nisu rukovali, vješto su to izbjegli kamere prilikom susreta i dali prostora za nagađanje kako je prvi kontakt izgledao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je susret pobjednika i poraženoga. Predaja mandata za sastavljanje vlade Plenkoviću sigurno nije lako pala predsjedniku Milanoviću pa ne treba čuditi to što nije bilo simboličkih gesti, fanfara ni velikih medijskih istupa. Milanović je pošto-poto želio zaustaviti Plenkovića i nije u tome uspio. Doduše, karte koje su mu bile podijeljene nisu bile dobre, ali svejedno se kockao, igrao na lošu ruku, na trenutke blefirao, odigrao all-in i izgubio. Kakva je budućnost ove vlade teško je u ovom trenutku procijeniti, ali Plenković se dobrim pregovaračkim manevrima prema koalicijskom partneru vratio u poziciju moći", rekao je Mijić.

POGLEDAJTE VIDEO Plenković novinarima: 'Ipak ste tu, to je dobro za demokraciju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo